keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kilim, 14.10.12

Kilim on turkkilainen ravintola Espoon Tapiolassa. Käynti Kilimissä on ollut mielessä jo pitemmän aikaa, sillä ravintolaa kehutaan milloin missäkin. Nyt kun kerran olimme Tapiolassa ja masut murisivat ruokaa, päätimme kävellä Kilimiin sunnuntairuokittaviksi. Tapiolan keskustasta käveltävää ravintolaan on noin 500 metriä. Ravintolan vieressä sijaitsee kiva persoonallinen leffateatteri, Kino Tapiola.


Yllätykseksemme ravintolassa oli vain 2 vapaata pöytää kun saavuimme, ei tämä siis ihan huono paikka voi olla... Ravintola oli kotoinen, siisti ja sisustuksessa oli haettu hieman itämaishenkisyyttä. Suomalaismainen henkilökunta toimi verkkaisesti ja ravintolassa oli muutenkin rauhallinen ehkä jopa hieman pysähtynyt fiilis, kaikki pöytäseurueetkin kuiskivat keskenään :D Valitsimme listalta annokset, jonka jälkeen huomasimme että tarjolla olisi ollut myös buffetpöytä, kymmenine kippoineen. hmmm...


Jii otti listalta marinoidut karitsan sisäfilevartaat ja Papu valitsi pitkän pohdinnan jälkeen savipadassa paistettuja karitsan sisäfilepaloja. Alkuun pöytään tuotiin vihersalaattia ja lämmintä leipästä. Ihan perusjuttua.


Pääruoat oltiin aseteltu nätisti lautasille. Vartaiden liha oli paljon murempaa ja suussasulavampaa kuin padassa porisseet, mutta varraspalat olivat suolattu liian runsaalla kädellä. Mausteita muuten oli hyvin ja makumaailma oli oikein hyvä kummassakin annoksessa. Neidin padasta löytyi lihapalojen lisäksi paprikaa, sipulia ja kanttarellejä. Riisiä oli kuitenkin liian vähän, ja menussa mainitut wokkivihannekset pystyi laskemaan yhden käden sormilla.Kilim oli perushyvä, huhujen perusteella odotimme himpun verran enemmän ravintolalta. Jos asioi Tapiolassa ja subi-hamppari-pizzalinja ei kiinnosta, niin silloin kannattaa ottaa pari reipasta askelta Kilimiin. Buffetpöytä jäi kyllä hampaankoloon, joten ehkäpä uusinta luvassa jos eksyy oikeaan aikaan ja nälkäisenä Tapiolaan.

Tähdet: 3

2 kommenttia:

 1. Kilimin lounasta on kehuttu paljon, mekin käytiin siellä vähän aikaan sitten. Purkkien määrä oli tuhoton ja kaikki maistui kyllä hyvältä.

  Kannattaa siis joskus poiketa myös lounaalle tai valita se buffetpöytä, mä tykkäsin ainakin paljon.

  By the way - upeat kuvat, jälleen kerran. :)

  http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/09/09/kehuttu-kilimin-lounas/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kuvat kelpaavat, niihin olemme aina koittaneet panostaa.
   Itse asiassa, kamerakamoista pitäisi oma postauskin laittaa tulemaan, on tämä semmoista välineurheilua :)

   Poista