lauantai 6. lokakuuta 2012

Muilla mailla: Slovenia

Slovenia yllätti erittäin positiivisesti. Tosin Itävallasta poistuttaessa ensimmäisenä tulivat vastaan autiot ja rapistuneet tullauspisteet, mutta muuten ei ole kuin positiivista sanottavaa maasta. Siistiä, tiet hyvässä kunnossa, maa on ehkäpä Italian ja Keski-Euroopan miksaus upeilla luonnonmaisemilla. Parissa päivässä näimme Ljubljanan, kävimme ihmettelemässä upeita Škocjan-tippukiviluolia sekä Bledin satujärveä ja vaelsimme pitkin Vintgarin kirkasvetistä solaa.

Alla kuvia Ljubljanasta, joka oli todella kaunis kaupunki. Söimme italialaistyyppisessä Julija-ravintolassa matkan parhaat pöperöt. Scampirisotto oli raikas ja naudan sisäfilepasta veti pitemmän korren jopa Gastonen pastasta. Ruoat olivat siinä himpun 10euron yläpuolella, viinit 3-4 euroa lasi. Ljubljanaan on palattava vielä uudestaan!


Pakko vielä mainita meidän Ljubljanan yöpymispaikka, Lesar Hotel Angel, joka sijaitsi yhdessä kupungin vanhimmista rakennuksista, aivan keskellä vanhaakaupunkia. Parkkipaikalle oli matkaa about 150m, mutta henkilökunta lähti mukaan hakemaan laukkuja autolta, ja saatti taas autolle kun oli poislähdön aika. Aamiainen oli herkullinen täälläkin.

Alla kuva maailman vanhimmasta viiniköynnöksestä, Mariborin kaupungista. Ikää sillä on yli 400 vuotta ja edelleenkin se tuottaa 40-55kg rypäleitä vuodessa. Köynnös kasvoi talon kylkeä pitkin, pituutta oli varmaankin noin 20-30 metriä. Toripöydät notkuivat syksyn sadosta.


Bled järvi vetää turisteja puoleensa, täällä myös kuultiin se eka ja vika kerta suomea jonkun muun suusta :) Bledissä nautimme kalaa (ahventa ja taimenta) Lonely Planetin suosittelemassa Oštarija Peglez'nin terassilla.
 


4 kommenttia:

 1. Huh miten upeita maisemia! Pastakin näytti oikein hyvältä. :) Kirjoitan ravintolan nimen ihan varmuudeksi ylös, eihän sitä koskaan tiedä jos joskus täälläkin sattuisimme käymään. :)

  VastaaPoista
 2. Jep, Julija kannattaa kyllä olla muistissa, varmuudenvuoksi :)

  VastaaPoista
 3. Slovenia ja Ljublijana yllättivät meidätkin oikein positiivisesti muutama vuosi sitten. Taidettiin muuten kans syödä yhtenä iltana tuossa Julijassa. :)

  Kuvailisin hyvin samalla lailla meininkiä, hauska sekoitus Italiaa ja Etelä-Saksaa. Kevät ja parsa-aika olivat tuolla muuten ihana aika matkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellihenkilökunnan mielestä myös kevät ja varsinkin toukokuu olisi parasta aikaa. Tuo Euroopan kolkka on varmasti hyvä kevätkohde! :)

   Poista