Lähiaikoinan shakshukaa on tullut valmistettua useammankin kerran erilaisin muunnoksin. Aika jännittävääkin tämä shakshukan teko on välillä ollut, joku ehkä onkin huomannut. Nimittäin neiti Papu ja shakshuka ovat esiintyneet muuallakin kuin tällä Hernarissa...
Pentik lanseerasi uuden Kallio-astiaston syksyllä, ja kutsui kolme ruoanlaittajaa kattamaan oman pöydän.
Meillä kullakin oli vapaat kädet loihtia kattaus Pentikin Kallio-astioista, joiden luonnollinen muotokieli ja väritys taipuu monenlaiseen. Värikäs brunssiaamiainen mielessä syntyi tällaistä rentoa meininkiä.
Nyt jokunen uusi tyyppi saattaapi eksyä tänne blogiin, joten näin lyhyesti jos esittelisi mikä tämä Herneetkin rokkaa - blogi oikein on. Tämä on nimenomaan rento ruokablogi. Ruoka jota täällä tehdään on laidasta laitaan, mutta kaikki ovat helppoja kotikokille sopivia pöperöitä. Pasta on lempparia, ja leipomuksia on kiva väkertää. Mitään erityistä ruokavaliota ei noudateta, paitsi että nauti siitä mitä syöt, ja kaikilla aisteilla. Valokuvaamien ja ruokakuvien ottaminen on itselle asia johon tykkää panostaa. Ravintoloista on kiva ammentaa ideoita ja välillä joku ravintolakäynti päätyy blogiinkin samoin kuin tarinat matkoilta. Tällä hetkellä neiti ja Jii seikkailevat Kanadan maisemissa vielä muutaman päivän. Seurata reissua (ja muutakin menoa ruoan ympärillä) voit Instagram-tilin kautta.
Pentikin uusista astioista kattauksia ovat myös tehneet itse Anu Pentik sekä Seija Killström, sisustustoimittaja ja -suunnittelija. Katso lisää Pentikin facesta ja nettisivuilta. Ja huippujuttu, äänestämällä lempparikattaustasi osallistut arvontaan jossa palkintona Kallio-astiasto! Olipas muuten hieno tilaisuus päästä kattamaan pöytää koreaksi ja vielä ammattilaisen kuvattavaksi. Kiitos siis Pentikin väelle tästä mahdollisuudesta. Piruvie kun kuvaukset jänskättivät ujoa neitiä, mutta hei, taisin selvitä!
Pentik lanseerasi uuden Kallio-astiaston syksyllä, ja kutsui kolme ruoanlaittajaa kattamaan oman pöydän.
Meillä kullakin oli vapaat kädet loihtia kattaus Pentikin Kallio-astioista, joiden luonnollinen muotokieli ja väritys taipuu monenlaiseen. Värikäs brunssiaamiainen mielessä syntyi tällaistä rentoa meininkiä.
Nyt jokunen uusi tyyppi saattaapi eksyä tänne blogiin, joten näin lyhyesti jos esittelisi mikä tämä Herneetkin rokkaa - blogi oikein on. Tämä on nimenomaan rento ruokablogi. Ruoka jota täällä tehdään on laidasta laitaan, mutta kaikki ovat helppoja kotikokille sopivia pöperöitä. Pasta on lempparia, ja leipomuksia on kiva väkertää. Mitään erityistä ruokavaliota ei noudateta, paitsi että nauti siitä mitä syöt, ja kaikilla aisteilla. Valokuvaamien ja ruokakuvien ottaminen on itselle asia johon tykkää panostaa. Ravintoloista on kiva ammentaa ideoita ja välillä joku ravintolakäynti päätyy blogiinkin samoin kuin tarinat matkoilta. Tällä hetkellä neiti ja Jii seikkailevat Kanadan maisemissa vielä muutaman päivän. Seurata reissua (ja muutakin menoa ruoan ympärillä) voit Instagram-tilin kautta.
Pentikin uusista astioista kattauksia ovat myös tehneet itse Anu Pentik sekä Seija Killström, sisustustoimittaja ja -suunnittelija. Katso lisää Pentikin facesta ja nettisivuilta. Ja huippujuttu, äänestämällä lempparikattaustasi osallistut arvontaan jossa palkintona Kallio-astiasto! Olipas muuten hieno tilaisuus päästä kattamaan pöytää koreaksi ja vielä ammattilaisen kuvattavaksi. Kiitos siis Pentikin väelle tästä mahdollisuudesta. Piruvie kun kuvaukset jänskättivät ujoa neitiä, mutta hei, taisin selvitä!
Tässä resepti tuohon makoisaan brunssitarjottavaan:
Aamiaispannu, 4-5:lle
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 chili (tulisuus oman maun mukaan)
1-2tl kuivattuja yrttejä (esim. basilika)
1tl mustapippuria
0,5tl-1tl suolaa
ripaus sokeria
loraus oliiviöljyä
1tlk tomaattimurskaa
1tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
4-5kananmunaa (1kpl/syöjä)
n.3rkl fetajuustoa
n.3rkl pestokastiketta
pieni nippu lehtipersiljaa
Pilko sipuli ja paprika isohkoiksi lohkoiksi ja chili pieneksi. Paista sipuleita pannulla oliiviöljytilkassa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää chili ja paprikapalat sekä säilyketomaatit ja tomaattimurska, mausta suolalla, pippurilla ja kuivayrteillä. Maista ja lisää ripaus sokeria tarvittaessa. Anna pannun porista keskilämmöllä ainakin 10 minuuttia, mitä kauemmin sen parempi. Ainakin kunnes paprikat ja sipulit ovat pehmeitä. Riko sitten kananmunat yksitelle pannulle tomaattikastikkeeseen tehtyyn kuoppaan, anna munien hyytyä rauhassa, pieni leviäminen ei haittaa, halutessasi voit rikkoa keltuaisenkin. Lisää juuri ennen tarjoilua pannunlle fetajuustomurua, pestokastiketta sekä lehtipersiljaa. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Yhteistyössä: Pentik
Yhteistyössä: Pentik
Ihana kattaus! Silmäni osui heti myös tuohon kauniiseen pöytäliinaan!
VastaaPoista