maanantai 3. marraskuuta 2014

Marraskuu - puolukkabrownies

Nyt olisi kaikille suklaahiirille sellainen herkku että oksat pois. Browniethan ovat itsessään namia, mutta kun leivokseen lisää vielä kirpsakkaa syyspuolukkaa, suklaan ja marjan yhdistelmästä tulee hitti. Tällä samalla ohjeella tehtiin myös elokuisille synttäreille mustaherukkabrownieita, tulee myös hyviä.


Puolukkabrownies

20x15 pikkuvuokaan

100g voita
150g 70% tummaa suklaata
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
1dl spelttijauhoja
0,5dl kaakaojauhoja
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5rkl vaniljasokeria
2-2,5dl puolukoita


Sulata suklaa isossa kulhossa vesihauteessa ja sulata samalla voi mikrossa tai kattilassa. Yhdistä sulanut voi suklaaseen. Lisää sokerit. Vatkaa munat rivakasti joukkoon ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Kääntele lopuksi sekaan n. 2dl puolukoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, tasoita ja ripottele vielä puolukoita koristeeksi. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, tarkista kypsyys puutikulla. Taikina saa jäädä hieman tahmakaksi. Parhaita browniet ovat seuraavana päivänä, kermavaahdon kanssa nautittuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti