Jakauduimme pieniin ryhmiin, ja team Hernari sai osaksi illallisen jälkkäripuolen: karamellisoituja persimoneja kanelilla ja inkiväärillä. Akseli oli siis suunnitellut illan menun ja laatinut reseptit meille kokkaajille. Korealaiset ruokien nimet vaativat hieman tavaamista ja avaamista bibibmb... ai mikäh? Reseptiikasta löytyy myös paljon suomalaiselle perusjantterille vierasta ainesosaa ja maustetahnaa, ei taida ihan lähikaupan hyllystä löytyä gochujangia? Onneksi ruoanlaittojuomana toimi Bollinger, salainen ase sai kokkailun sujumaan rivakasti ja Akseli ihmettelikin tehokkuuttamme, oliko laatinut liian helpot reseptit :D
Oj että, kaikki maistuivat äly hyvältä! Pöydät oli katettu nätisti aasialaiseen teemaan sopiviksi ja juomatkin olivat teeman mukaiset. Nappasimme reseptit kotiin ja varmasti ainakin rapu- Bo Ssämejä ja Beef Bulgogi -härkää tehdään vielä näillä resepteillä. Karamellisoidut persimonit suunniteltiin jo joulupöydän jälkkäriksi. Kaneli ja inkivääri sekä mustapippuri oli mukavan makuinen combo, ja passaa hyvin mielestämme jouluun. Kiitokset Akselille ja Samsungille, olipa huippua päästä mukaan!
Tässä vielä ohje jälkkäriin, kehoitamme kokeilemaan!
Karamellisoitua persimonia, pinjansiemeniä ja jäätelöä, a la Akseli Herlevi (hieman muokattuna neljälle hengelle)
4 persimonia
n. 2rkl voita
n. 4rkl tummaa sokeria
1 kanelitanko
pieni pala inkivääriä pilkottuna
mustapippuria myllystä
1dl kuohukermaa
pinjansiemeniä
vaniljajäätelöä
Halkaise pestyt hedelmät ja poista mahdolliset kivet ja kanta. Leikkaa hedelmä noin kahdeksaan-kymmeneen osaan. Sulata pannulla voi ja lisää sokeri. Laita persimonit leikkauspinta alaspäin pannulle ja karamellisoi pinta keskilämmöllä. Lisää joukkoon kanelitanko ja pilkottu inkivääri. Lisää joukkoon noin 1dl kuohukermaa ja mausta mustapippurilla. Keitä kasaan kunnes liemi on saostunut kinuskimaiseksi. Laita hedelmät tarjoiluastiaan, ripottele päälle pinjansiemieniä ja vanilijajädeä.
Karamellisoitua persimonia, pinjansiemeniä ja jäätelöä, a la Akseli Herlevi (hieman muokattuna neljälle hengelle)
4 persimonia
n. 2rkl voita
n. 4rkl tummaa sokeria
1 kanelitanko
pieni pala inkivääriä pilkottuna
mustapippuria myllystä
1dl kuohukermaa
pinjansiemeniä
vaniljajäätelöä
Halkaise pestyt hedelmät ja poista mahdolliset kivet ja kanta. Leikkaa hedelmä noin kahdeksaan-kymmeneen osaan. Sulata pannulla voi ja lisää sokeri. Laita persimonit leikkauspinta alaspäin pannulle ja karamellisoi pinta keskilämmöllä. Lisää joukkoon kanelitanko ja pilkottu inkivääri. Lisää joukkoon noin 1dl kuohukermaa ja mausta mustapippurilla. Keitä kasaan kunnes liemi on saostunut kinuskimaiseksi. Laita hedelmät tarjoiluastiaan, ripottele päälle pinjansiemieniä ja vanilijajädeä.
peeäs: Neiti Papu osallistui syksyllä japanilaiselle kokkikurssille, tästä luvassa juttua kohtapuoleen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti