keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Keittiökaveri -ruokakassi kotiovelle

Käsi ylös kaikki joilla on välillä vaikeuksia keksiä mitä tänään syötäisiin tai kaipaisi arkiruokarepertuaariinsa vaihtelua? Niinpä!

Saimme kokeilla Keittiökaverin ruokakassi- ja reseptipalvelua, jonka tavoitteena on helpottaa arkiruoanlaittoa ja nimenomaan tarjota vaihtelua ja tuoda monipuolisuutta pääkaupunkiseudun koteihin. Pähkäilyt mitä tänään syötäisiin on Keittiökaverin ravitsemusneuvonantaja tehnyt valmiiksi. Riittää siis kun käyt kaupassa ostamassa ne perusjutut ja aamiaiskamppeet.

Kotiin toimitetussa ruokakassista löytyvät ainekset ja reseptit kolmeen tai neljään eri ruokaan (voi siis valita 3 päivän tai 5 päivän paketin), ja jokainen ruoka on mitoitettu neljälle hengelle. Joka viikko reseptit ja kassien sisältö muuttuu. Keittiökaverin nettisivuilta voi tutkia etukäteen seuraavien parin viikon menuita. Tilata voi niille viikoille kun haluaa, tai jatkuva jokaviikkoinen ruokakassipalvelu on myös mahdollinen. Toimituspäivinä joka viikko joko maanantai- tai torstai-ilta. Kun tilaus on sisällä, plingahtaa sähköpostiin viikon arkiruokareseptiikka etukäteen tutkailtavaksi. 3 päivän kassi maksaa 70euroa, 5 päivän kassi 90 euroa. Ensimmäisen tilauksen saa hiukan halvemmalla hinnalla.


Kokeiluviikkonamme oli erittäin hyvältä kuulostava menu; kana-seesamiwokkia, karitsanlihapullia ja pestopastaa, kesäkurpitsa-vuohenjuustopiirakkaa ja kalapataa juureksilla (Kalapata vain 5 päivän paketissa, meillä oli 3 päivän paketti). Nopeavalmisteisia perusruokia, mutta kuitenkin pienillä mukavilla twisteillä normiin verrattuna. Esimerkiksi suolaisia piirakoita emme juuri leivo arkisin, mutta sopii oiken hyvin iltapalaksi salaatin kanssa, varsinkin jos on vähän tuhdimpi lounas takana.


Kassista paljastui laadukkaita raaka-aineita. Varsinkin kotimaiset kananrintafileet ja karitsan jauheliha yllättivät positiivisesti. Kasvikset olivat irtonaisena paprikasseissa tai sitten paperipussissa kuten lehtikaalit ja sokeriherneet. Luontoa ja muovipusseilua on siis ajateltu. Raaka-aineita oli juuri se määrä mitä ohjeisiin tulikin, meiltä jäi isommin yli oikeastaan vain inkivääriä, salaattia, paprikanpuolikas, kaksi porkkanaa ja purkkipestoa lasipurkin pohjallinen. Kotona piti olla riisiä, soijaa, kananmunia ja perusmausteita. Soijaa ja riisiä ei löytynyt joten ne kirjattiin kauppalistalle.


1pvä: Kana-seesamiwokkiin kaipasimme hieman enemmän potkua, ja öljy/soija/viinietikka kastiketta olisi voinut olla enemmän jotta saisi riisitkin makua. Nesteytystä siis enemmän ja uusinta tästä onkin jo tehty. Peukut, on hyvä.


2pvä: Karitsanlihapullia ja pestopastaa sekä lehtikaali-punasipuli-paprika lisuke. Toimii! Ja hyvä tuo lisuke pastan ja pullien kaveriksi, ja sopiihan se muutoinkin!3pvä: Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras ja salaattia + paprikaa. Valmis piirakkataikina nopeutti ruoanlaittoa, seuraavan kerran kokeilemme lisätä vielä täytteeksi proscuitto-kinkkua. Lihaa siis kaipasi, yeah!

Varsin mukava combo näistä kolmesta syntyi. Ruoat olivat kivasti tyystin erilaisia toisistaan! Reseptit on mitoitettu neljän hengen perheelle. Määrä piti paikkansa ja meillä jäi aina kaksi ihan ok kokoista annosta seuraavaksi päiväksi, eli teimme ruoat aina joka toinen päivä. Hieman suunnittelua etukäteen suosittelemme tekemään, että mitä minäkin päivänä valmistaa sekä katsoa tuotteiden päivämäärät läpi ettei tule yllätyksiä, jos jotain ruokaa panttaakin loppuviikkoon.

Herkulliset ruoat syntyivät ihan kohtuu ajassa, mutta ei kylläkään ihan puoli tuntia riittänyt, kuten ajaksi oli arvioitu, taisi tunti mennä siinä tuhertaessa. Halusimme myös tarkasti seurata reseptiikkaa. Kaikki kolme reseptiä jäivät reseptikirjan väliin, joten ensi kerralla varmasti sujuu sutjakaammin. Tällainen ruokakassi tuo todella hyvin vaihtelua arkeen ja pääsee mukavasti kokeilemaan reseptejä ja erityylistä ruokaa kuin normaalisti tekisi. Sai myös inspiraatiota ja sitä patistusta monipuolistamaan arkiruokia. Kiitosta siitä, että kaikki ruoat ovat aina "kunnon ruokia" eikä (ainakaan emme ole törmänneet ruokalistoissa) ole yhtä kevyempää keitto tai salaattipäivää. Uskoisimme varsinkin kouluikäisten nälkäisten lasten perheiden arvostavan tätä. Vilpittömästi voisimme tilata Keittiökaveri-kassia toisenkin kerran! Kiitos tästä kokeilukassista Keittiökaverille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti