sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ravintolapäivä 16.2.14

Pyörimme sunnuntai-iltapäivän Helsingissä Ravintolapäivän merkeissä. Sää oli kyllä karsean kurainen ja tihkutti vettä, mutta ruoan perässä (ja voimin) jaksoimme lampsia useamman tunnin. Viimeinen rasti meillä oli onneksi sisätiloissa, ja kohmeinen olo koheni hetkessä kuuman soppalautasen ääressä.

Aloitimme Korvkioskilta Ruusulankadulta. Tunnbrödsrulle on ruotsalainen rieskarulla sisältäen makkaran, pottumuusia, katkarapusalaattia, kurkkusalaattia, jäävuorisalaattia, tomskua sekä ketsupit ja sinapit. Rulla oli tehty kunnon laatuaineksista, varsinkin lihaisa makkara ja katkarapusalaatin isot ravut saavat peukkua!


Narinkkatorilla riitti valinnanvaraa etnisissä ravintolakojuissa, päädyimme tietenkin keltaisen Pikachun luo, udonikupille. Saimme mukaan myös ohjeet kuinka tätä nuudelia valmistaa kotona. Pianhan se meidän japskimatka onkin, alle kaksi kuukautta, kohta lasketaan päiviä :DVarsin kuraisessa ruttopuistossa riitti myös ravintolaa, muutama sopparavintola ja etniset kojut vetivät populaa. 
Olimme kärppinä Lönnrotinkadulla heti kello kolmelta kun Tuuli ja Heli avasivat kotiravintolansa. Menuussa oli madekeittoa tai lammaspataa ja jälkkäriksi laskiaispullia ja kahvia. Sapuskat nautimme tunnelmallisessa pienenpienessä yksiössä ison ruokapöydän ääressä. Syömään mahtui kerralla 8 henkilöä saman pöydän ääreen kun oikein tiivistimme. Valitsimme molemmat madekeiton, joka oli erinomaista ja laskiaspullat aivan herkkuja. Kiitokset kokeille, mahtavat oli ruoat! Katsotaas jos saisimme bygättyä omaa ravintolaa taas joku kerta...


1 kommentti:

  1. Ilma oli aika hyytävä, mutta aika monessa paikassa mekin ehdittiin syödä.

    VastaaPoista