Jääkaapin kylmälaatikko pursuilee taas raparperinvarsista joita ystävälliset kanssaihmiset ovat innoissaan lahjoittaneet. Lauantaiaamuna tuli keitettyä iso kattilallinen raparperimehua ja mehujätteistä eli raparperimössöstä piti kehittää jotain. Syntyi pieniä muffinsseja vai onko nää nyt niitä cupcakeja... No olkoon nimeltään Raperperikakkusia!
Raparperikakkuset
n.12 kpl
100g pehmeää voita
3dl sokeria
2 munaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljaa vaniljamyllystä
n. 2dl sokeroitua raparperimössöä joka jäi yli mehunkeitosta
n. 0,5dl kylmää vahvaa teetä
kuorrutukseen:
2dl Flora vispikermaa
n.3rkl tomusokeria
(juoksevaa hunajaa ja syötäviä kukkia)
Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi, lisää yksitellen munat. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet puuhaarukkaa käyttäen. Lisää seuraavaksi raparperimössö ja tee ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 25minuuttia. Vispaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita siihen tomusokeri. Anna kakkusten jäähtyä ennenkuin lisäät kuorrutteen. Ja koristella voi tietenkin miten haluaa...
Ps. Jäätelölahjakortin arvonta suoritettu, paperilappuja shakeriin ja ensimmäisenä lappuna lasiin kaatui...Sinin arpalipuke, onnea!
Kiitos hyvästä vinkistä. Yleensä "roippeet" on menneet kompostiin. Nyt siis niile hyötykäyttöä.
VastaaPoistaNiin söpöisiä! Ihanaa kun kesän kukkia voi käyttää koristeeksi, ovat niitä kaikkein hienoimpia "nomparelleja".
VastaaPoistaTästä tulikin mieleeni, munhan piti keittää raparperimehua tänään!
VastaaPoistaSäästän roippeet aina itsekin, niitä on tarjottu kanan ja possun kanssa, syöty jugurti kanssa jne.
hei teillekin! jos ruokahaasteli kiinnostaa, niin kesän teema on juurikin raparperi :-) osallistumaan voi ilmoittautua täältä:
VastaaPoistahttp://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html