sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tehtiin ite: Focaccia

Täydellisen focacciaohjeen metsästäminen ei ole helppoa. Kokeilimme viimeiksi Täydelliset ohjeet- kirjan Focaccia ohjetta. Oli todella hyvää, mutta ei vielä täydellinen, mielestämme. Se sellainen kuohkea notkeanpehmeä jota ravintoloissa saa (muistissa on ravintola Sunnin ja Demon namileivät). Ravintolaympäristössä on tietysti aivan eri uunit ja muut fasiliteetit, mutta vaikutaako se oikeasti niin paljon makuun? (kröhöm, taidolla ja kokemuksellahan ei ole vaikutusta :) )Tehtiin focaccia aika prikulleen miten kirjassa ohjeistettiin. Taikinaakin vaivattiin käsin se 15 min (huhhuh), vai pitäisikö vielä enemmän? Maku oli ehkäpä liian hiivainen jos näin voi sanoa... Mutta oli tämä hyvää, ja ilman muuta kokeilemisen arvoista, ei vaan vielä sitä ihanihan täydellistä ;)Olisiko sinulla vinkkejä Focaccian tekoon? Mitkä jauhot ovat parhaita? Mikä on sopiva öljymäärä? Olivian ohje on paras niistä muutamasta eri reseptistä mitä olemme käyttäneet, tällä pääsi jo aika lähelle tavoitetta.4 kommenttia:

 1. Tässä oma versio http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/01/ihana-focaccia-savukanasalaatti.html?m=0 johon olin tyytyväinen. Ens kerralla teen isompaan vuokaan ja kaulin hieman,saa ohuemman. Mutta vesihauteen avulla tuli loistava focaccia

  VastaaPoista
 2. Ja tietty, töissä mekin taikina tehdään koneella,joka varmasti vaikuttaa asiaan. Mitäs jos koittaisi soodaa tai leivinjauhetta? Soodan avulla sämpylöistä tosi kuohkeita,toimisko focacciaan?

  VastaaPoista
 3. Olin aivan kokonaan unohtanut focaccian! Pakko pyöräyttää tätä "leipää" taas jossain välissä. Omaan taikinaani tulee mm. parmesaania. Reseptini tuottaa hirveän maukasta focacciaa, mutta makuja on toki yhtä monta kuin kokkejakin! Kaverilta muuten kuulin, että hän antaa taikinan kohota todella kauan, joka kuulemma tuottaa kuohkean rakenteen.

  Tässä linkki omaan reseptiini: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/05/08/vappupiknikin-parhaimmistoa-focaccia/

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä! Vesihaude kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ja tuo parmesaaniversio myös!

  VastaaPoista