Granaattiomenakuohu (kahdelle)
- puolikkaan granattiomenan siemenet
- kuivaa kuohuviiniä tai Cavaa
- granaatiomenamehua (esim. Marli)
Koputtele asenteella puolikkaan granaattiomenan kuoreen jotta siemenet irtoavat lihasta, tässä on havaittu hyväksi lihanuija ja raaka voima. Kaada kuohuviinilaseihin granaattiomanamehua noin 1dl ja lisää saman verran kuohujuomaa. Lisää lasiin granaattiomenansiemeniä.
Kanelipopcornit
Valmista popcornit joko kattilassa tai mikropoppareina pussin ohjeen mukaan. Kaada kannelliseen rasiaan haalealämpöisiä popcorneja ja sirottele päälle kanelia (kokeile myös cayennepippuria jos tykkäät tulisemmasta). Laita rasian kansi kiinni ja ravistele kunnolla. Maista. Jos hyväksyt tuotoksen laita popcornit tarjoiluastiaan.
Hurmurin lasagne (määrät riittävät yhteen isoon vuokaan)
Valkokastike
- 3rkl voita
- 2/3dl vehnäjauhoja
- 2,5dl ruokakermaa
- 5dl kevytmaitoa
- 1tl suolaa
- 1/2tl valkopippuria
Jauhelihakastike
- 400g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 500g tomaattikastiketta (esim. Bertolli tai Dolmio)
- 1/2dl vettä
- 1/2 lihaliemikuutio
- mustapippuria
- oreganoa
- lasagnelevyjä
- mozzarella-juustoraastetta
Valmista valkokastike: Sulata voi kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot sekoittaen. Lisää ruokakerma ja maito koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pois liedelta ja sekoita aina välillä jotta valkokastike ei pääse paakkuuntumaan.
Valmista jauhelihakastike: Paista jauheliha isossa kasarissa, lisää pilkottu sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet. Lisää tomaattikastike ja vesi jolla huuhdot tomaattikastikepurkin. Lisää lihaliemikuutio ja mausteet.
Limeposset (kahdelle)
- 2dl kuohukermaa
- 3rkl hienosokeria
- hieman jauhettua vaniljatankoa (käytimme Dr.Oetkerin vaniljamyllyä)
- 2 limeä
- mustikoita
- fariinisokeria koristeluun
Kaada kerma, sokeri ja vanilja kattilaan. Kuumenna kunnes seos alkaa kiehumaan. Kiehuta sekoittaen noin kaksi-kolme minuuttia. Nosta kattila levyltä, sekoita joukkoon kahden limen puristettu mehu ja yhden limen raastettu kuori. Jaa seos kahteen annoslasiin. Laita jääkaappiin jäähtymään ainakin kolmeksi tunniksi, tai jopa yön yli.
Tarjoa mustikoiden tai vadelmien kera. Päälle voi vielä ripotella esimerkiksi fariinisokeria sekä hieman raastettua limen kuorta koristeeksi.
Amaretto-suklaatryffelit (noin 30kpl)
- 2dl kuohukermaa
- 300g tummaa suklaata
- noin 2tl Amarettoa tai oman maun mukaan
- kaakaojauhetta
- Digestive-keksejä
Kuumenna kerma kattilassa kunnes kiehuu. Ota pois levyltä ja laita rouhitut suklaapalat kattilaan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja lisää Amaretto joukkoon. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa noin kymmenen minuuttia, tai niin pitkään kunnes seoksesta saa sormin pyöriteltyä suklaapalloja. Pyöritä suklaapallot kaakaojauheessa tai digestivekeksinmuruissa. Nosta valmiit pallot viileään. Sotkuista puuhaa, mutta hauskaa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti