sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tehtiin ite: Vesimelonijuoma

Jos niitä hellepäiviä vielä on tulossa tänä kesänä (ja onhan niitä onhan?), niin vesimelonijuoma virkistää ihanasti. Yksi päivä viikko tai jotain takaperin oli ainakin melkein hellettä, ja jääkaapissa kummitteleva jättivesimeloni muotoutui pillillä ryystettävään muotoon. Ohje tuli muistin perukoilta. Oli paperillakin, mutta tietysti juuri silloin kun sitä olisi tarvinnut ei sitä löydä... mutta raikasta ja ihanaa tuli silti!


Vesimelonin (paloiteltuna ehkä semmosen ison miehen nyrkin verran)  lisäksi tarvitaan blenderi tai sauvasekoitin, limen mehua (n. 1-2rkl), sokeria maun mukaan ja joko kivennäisvettä tai kuivaa kuohuviiniä (noin 4-5dl) jos juoma tehdään vain aikuisille. Ainesosat menivät mittaamatta blenderiin (blendaa eka vesimeloonit yksistään) ja välissä maisteltiin sopivaa miksausta, joten määrät ovat erittäin suurpiirteiset. Kokeilemalla selviää, ja tätä kannattaa kokeilla!


5 kommenttia:

 1. Ah, kuulostaa niin ihanan raikkaalta. Itse huristelen aika yksinkertaisia lapsillekin sopivia smoothieita vesimelonista ja jäisistä mansikoista. Banaania tai muuta makeutukseksi ja chia-siemeniä jos haluaa vähän tuhdimpaa.

  VastaaPoista
 2. Namnam, ihanan punainen värikin! Menee ehdottomasti testiin, jos vielä tulisi joku hellepäivä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! :) Tuota vesimeloni-mansikka comboa täytyy kokeilla! Nyt vaan odottelemaan niitä helteitä...

  VastaaPoista
 4. Laitoin nyt smoothie-kirjoitukseeni linkin tännekkin. Silloin kirjoittaessani en enää muistanut kenelle olin käynyt kommentoimassa, joten hyvä kun kävit muistuttamassa :)

  VastaaPoista
 5. Hah, mä tein kanssa vesimelonijuomaa vähän aikaa sitten. Mä kutsuin sitä vesimelonivedeksi. Tykkäsin tosi paljon sen raikkaudesta.

  VastaaPoista