Juhannuksen jälkkärikakku joutui kehujen kohteeksi. Siispä reseptiikka piti laittaa tänne blogiin muistiin. Ohje on muunnelma kahdesta eri lehtileikereseptistä, toinen on ainakin Divaani-lehdestä, toisesta ei ottanut selkoa.
Taikinamäärä alkuperäisestä ohjeesta on pienempi, sillä kakku
valmistettiin 16cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Ota se siis
huomioon, ja lisää aineita, jos teetkin normi 24cm vuokaan!
Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
reilu 3dl vehnäjauhoja
2/3tl leivinjauhetta
2/3tl soodaa
reilu tl vaniljiasokeria
2 pientä banaania
0,5 dl smetanaa
noin 1-1,5dl pensasmustikoita
Kuorrute:
125g mascarpone-juustoa
0,5dl tomusokeria
+ marjat
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Soseuta banskut. Lisää sose, smetana ja pensasmustikat taikinaan. Kaada aines voideltuun ja korppujauhoitettuun irtopohjavuokaan ja paista noin 50-60min 175 asteessa. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Kuorrute: Sekoita mascarpone ja tomusokeri tahnaksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla ja nauti. Tämäkin kakku paranee vanheteessaan, eli huomisen herkkua. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti