tiistai 19. kesäkuuta 2012

Köpis, Cafe 8Tallet ja Bella Sky

Muutama sananen vielä Kööpenhaminasta, joka taitaa olla monella tämän kesänä matkasuunnitelmissa.


Köpis on juuri sopivan kokoinen pidennettyyn viikonloppumatkaan, ja kaupungissa on selvästi eri fiilinki kuin vaikkapa Tukholmassa. Tekemistä ja katsomista löytyy jokamakuun, ja jos on kiinnostusta sisustamiseen, muotoiluun ja arkkitehtuuriin, niin paljon on nähtävää. Eikä ruokapuoli jää kakkoseksi :)


Kaupungissa oli helppoa ja turvallista kulkea kaikkialle, kunhan muisti ohi suhahtelevat polkupyörät (jotka vielä nostattivat Jiin pyöräkuumeen niin, että uusi ajokki piti hankkia heti kun kotiin päästiin). Käytimme metroa ja (välillä junaakin) hotellilta keskustaan kulkiessa. Metroliput ovat kalliimmat kuin Helsingissä, muutenkin hinnat tanskanmaalla tuntuivat olevan korkealla tai ainakin samalla tasolla kuin Suomessa. Metro kulkee osan matkasta maanpäällä, joten maisemiakin pääsee katsomaan.Majoituimme Köpiksessä keskustan ulkopuolelle, huippumoderniin Bella Sky hotelliin, jonka saimme älyhalvalla lento+hotelli tarjouksella (olisiko ollut n.60e/yö ja lennot 80e/per herne). Hotelli oli yksi parhaista jossa olemme olleet.  Hotellin Sky baarista oli hienoa seurata auringonlaskua namidrinkkien kanssa (23krs), eikä paha ollut oman huoneemmekaan ikkunoista avautuva näköala.Hotellin törkeänhintaisen perusbuffee -aamiaisen, tosin jätimme joka aamu välistä ja tutkimme mielummin kaupungin muuta aamiastarjontaa ja brunsseja. Parhaan aamiaislautasen saimme Cafe 8Talletissa, Örestadin asuinlähiössä, jossa muutenkin riittää katseltavaa arkkitehtuurista kiinnostuneille. Näkyisipä samanmoista piristävää rakentamista Suomessakin! Köpikseen täytyy ehdottamasti päästä uudestaan!


2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä Köpis-jutuista, sinne käy tieni ensi kuussa. Harmillisesti sekä Relae että Radio ovat molemmat kesälomalla! Möh! Mutta smörreä saa varmaan kesälläkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiva jos postauksistamme on iloa :) Ja äsh, liian moni kiva ravintola tuntuu olevan heinäkuussa lomalaitumilla...

    VastaaPoista