perjantai 18. toukokuuta 2012

Taivaanranta 17.5.12

Huristelimme helatorstaina Lahteen, jossa oli sovittuna myöhäiset lounastreffit Taivaanranta-ravintolassa. Jii on hehkuttanut Taivaanrantaa, ja varsinkin sen lounastarjontaa salaattipöytineen useamman kerran, joten neidin uteliaisuus (ja odotukset) ravintolaa kohtaan olikin jo melkein pilvien tasolla... Valitettavasti ja tietenkään helatorstaina ei ollut listalounasta salaattibuffineen tarjolla, vaan A'la carten puolelle mentiin. (Huom. kuulemma nykyään ravintola on niin suosittu lounasaikaankin, että pöytävaraus on erittäin suositeltava)

Taivaanranta on remontoitu vuosi-pari sitten, jonka tuloksena ravintola on saatu vieläkin viihtyisämmäksi, mutta siltikään ihan hienoinpaan kukkaleninkiin ei sentään tarvitse pukeutua.

Taivaanranta on oikeastaan tislaamoravintola. Nimittäin ravintolasalin kellarissa on Teerenpelin viskitislaamo, jossa parasta aikaakin tynnereissä valmistuu mallasviskiä. Pääsimme myös pienelle tutustumiskierrokselle kellariin ihmettelemään tynnyripöniköitä.


Itse ravintolasali jakautuu pienempiin saleihin/osiin, vaikkakin kaikki on yhtenäistä tilaa, joista löytyy erilaisia pöytäryhmiä, niin pienille 2-hengen seuruille, kuin isommalle poppoolle. Meille oli varattu kiva pyöreä sohvaloossi. Paperiset mustat-koukerokuvioista (eri kuin pöytäliina) tapettia muistuttavat servetit saavat noottia. Kovaa paperia eivätkä passanneet oikein ravintolan muuhun moderniin, mutta kotoisen lämpimään ilmeeseen. Viini- ja vesilaseista tykkäsimme, olivat aika lailla Iittalan Essenceä muistuttavat, mutta nimettömät ja leimattomat.


Mutta sitten sapuskoihin:
Tislaamo näkyi myös monessa listan annoksessa, ruoissa ja kastikkeissa oli kaikkea aina viskistä siideriin. Pöytäseurueessa nautittiin niin lihaa, kalaa kuin kanaakin. Jii iski viskipippuripihvin kimppuun, joka oli sieltä pilvien yläpuolelta kotoisin, taivaallista herkkua. Kastikkeessa oli selvä viskin vivahde. Lihakimpaleen kanssa tarjottiin perunapyreetä ja uunikasviksia. Neiti valitsi Caesar salaatin bbq-kanalla, mutta joutui hieman pettymään omaan annokseensa, kun katseli muiden lautasia. Annos oli hyvä, mutta liian omalaatuinen, itse salaatinlehtiä oli melko vähän ja nekään eivät olleet romaine-salaattia, nälkä kyllä lähti, sen verran lisäfyllinkiä oli. Mutta Carlitoksen Caesaria ei vaan voita mikään ;) Muiden maksapihvi- ja lohiannokset upposivat napoihin. Jiin punaviinilasissa oli voimakasta, pihvin kanssa hyvin sopivaa, jenkkiläistä Pinot Noiria. Neidillä taas austraalialaista, Pinot Grisiä, joka kävi hyvin salaatin kanssa, vaikka neiti onkin enemmän riesling-tyyppiä.


Jälkiruokavalikoimasta puuttui suklaakakku, hmph. Jii maistoi suklaapannacottaa kera valkosuklaamoussen ja vattukastikkeen. Annoksen ulkonäössä oli hiukan leikitty kaakaojauheella :D. Neiti otti Crème Brûléen, joka oli mieltsin hyvää mustikkasiiderisorbetin kanssa. Annoksessa oli vikana vain se, että Brûlée-kupin pohja tuli liian nopeasti vastaan. :)


Taivaanranta on Jiin Lahti-kokemuksien mukaan se Lahden paras ravintola, ja jos joku joskus matkaa Lahteen, kannattaa tänne kyllä pysähtyä syömään.

Tähdet: 4 (lounas 5)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti