torstai 3. toukokuuta 2012

Grotesk 28.4.12

Viime lauantaiksi olimme varanneet pöydän ravintola Groteskista Helsingin keskustasta. Muutama kerta on tullut Groteskissa käytyä aikaisemminkin, joten jotain pystyimme jo aavistelemaan tulevasta illasta etukäteen. Arvuutteluksi tosin meni ruoat, sillä otimme 3 ruokalajin yllätysmenun.


Grotesk on tyylikäs ravintola, ja sijaitsee (muistaakseni) rakennuksessa, jossa Helsingin Sanomat aloitti toimintansa. Ravintolan sisustuksessa on käytetty mustaa ja punaista, tarjoilijoilla (joita hääräili paljon) oli päällä Paola Suhosen designmekot.

Aloitimme illan lasillisilla Cavaa, jonka seuraksi saimme vaaleaa perusleipää. Jäimme arvuuttelemaan mitä alkuruoka voisi olla, kummatkin veikkasimme sen sisältävän kalaa ja keväisiä kasviksia, mutta ettei annos ainakaan ole keitto... Kuinkas sitten kävikään. Alkuruokana siis keittoa :)  Eli alkuun parsakeittoa, kuhaa ja kuivattua tryffeliä. Paraskeitto oli samettista vaahtoa, ja kuha pehmeää. Tosin parsan voimakas maku peitti kuhan vienoa makua, mutta tämä oli mielestämme yllärimenun paras ja kaunein annos.


Pääruoan seuraksi otimme tarjoilijan suosittelemaa, juuri tälle annokselle valikoitua espanjalaista Humilitat Priorat, Massard punaviiniä. Punaviini valitettavasti oli vähän mehumainen, eikä siitä saanut kiinni juuri lainkaan. Tässä vaiheessa päädyimme arvuuttelemaan myös pääruokaa. Veikkaukset kohdistuivat ennen viinin maistamista liharuokaan, mutta kun viiniä sai suuhunsa ajattelimme, että se voisikin olla lintua ja niinhän se sitten olikin.


Nimittäin ankkaa kahdella tapaa, raparperiä ja punajuurta. Ankkaa on tullut syötyä niin vähän, että kunnon vertailuja ei oikein pystynyt makustelemaan. Ankka tuntui kuitenkin hitusen verran kuivalta, raparperi toi raikkautta, mutta raikastusta olisi kaivannut annokseen enemmänkin.


Jälkkärin arvuuttelu meni sitten meiltä pieleen. Ei tullut suklaakakkua eikä marjasorbeehässäkkää vaan lakritsikakkua, erilaisia sitruunavaahtoja ja -kastikkeita. Lakritsiyllätys oli kiva piristys perinteisiin jälkkäreihin, lakritsi tosin oli niin tujua kamaa, että se piti vielä huuhtoa alas kaffella ja konjakilla :)


Overall; tarjoilu sujui ystävällisesti ja annokset esiteltiin meille eikä vain lätkäisty pöytään. Paikka on tunnelmaltaan kiva ja varmasti talvisaikaan pimeällä vielä kivempi. Vessat tosin olivat hivenen epäsiistissä kunnossa. Annokset olivat sopivan kokoisia, kauniita ja mietittyjä. Pääruoka ja pääruoan viini ei vain tällä kertaa täysin ollut mieleemme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Groteskin ruoat olisi maistuneet ja nyrpistelisimme annoksille, vaan se pieni jokin jäi puuttumaan annoksista, jota Michelin maininnan saaneelta ravintolalta odotimme :)

Tähdet: 4 miikka

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Groteskista olen kuullut aika paljon hyvää, tänne voisi joskus eksyä itsekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Groteskiin kelpaa eksyä. On tunnelmallinen paikka varsinkin syksyllä tai talvella.

      Poista