Tämän vuoden joulupöydässä ei nähty pelkkää luumurahkaa, vaan halusin jotain uutta ja kehittelin rahkasta täytekakun. Syntyi vadelmainen joulukakku. Kakku sai kovasti kehuja Tapanin joulupöydässä ja kokkaajankin mielestä tästä tuli todella hyvää (normaalisti en tykkää enkä syö kermakakkuja), varmasti siis tulee tehtyä uudestaan! Pohjana on aika perinteinen kaakaokääretorttupohja, välissä kerrokset omenahilloa ja rahkaa. Kakun kostukkeena käytin maitoa. Päälimmäisenä on ohut kerros rahkaa, vadelmia sekä vatuista ja tomusokerista keiteltyä kastiketta.
Kakku on parasta kun se saa maustua tarpeeksi jääkaapissa, vaikkapa yön yli, ja vasta sen jälkeen iskee vadelmat ja kastikkeen kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti