perjantai 6. tammikuuta 2012

Cafe Loetje 5.12.11

Amsterdamin matkan kohokohta ruokien osalta koettiin paikallisessa olut-tupa/ravintola Cafe Loetjessa. Vaikka ravintolan nimi viittaakin kahvilaan, se ei sitä ole. Tämä ravintola löydettiin googlailuiden ja arvosteluiden perusteella, ja hyvä että otimme sen matkaohjelmaan. Noin 10 minuutin ratikkamatkan päästä keskustasta sijaitseva Loetjen nimikkoannos, Biefstuk Ossenhaas, on kyllä paikan etsinnän väärti.

Ruokalistoja ei ole, vaan ravintolan peräseinän liitutauluun on kirjoitettu ne muutamat tarjottavat ruoka-annokset. Oikeata Heinekenia sai  hanasta, 2e keskikokoinen tuoppi. Kysymättä pihvit tuotiin meille medium miinuksena, joka oli juuri passeli. Ja voi että tuota lihaa! Valehtelematta parasta naudanlihan pihviä mitä on ikinä olemme kummatkaan syöneet! Liha niin mureaa, että sulaa suuhun ja melkeinpä veistä ei olisi tarvinnut lihan leikkaamiseen. Pihvi ui maukkaassa tummassa kastikeessa, ja sivussa vielä mainoita tikkuperunoita. Ah, hyvä päätös lomalle! Tämä todella on paikan suosituin annos, paikallisväestöstäkin suuri osa tilasi samalla lailla Ossehaasin ja majoneesi-ranskikset.

5.12 oli Sinterklaasin aatto, jolloin Hollannissa on tapana kokontua ystävien ja perheen kanssa koteihin tai ravintolaan syömään ja vaihtamaan lahjoja. Ravintola täytyikin nopeasti iloisesta juhlatunnelmasta, jota oli hauska seurata sivusilmällä.

Mitään kallista ruoka ei ole, juomat, pihvit (ainakin 250g!), ja ranskalaiset kahdelta henkilöltä, 44e!

Tähdet: 4 ja puoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti