lauantai 7. tammikuuta 2012

Raffaello, 31.12.11

Vanha vuosi päätettiin takuuvarmaan ruokaan ravintola Raffaellossa Helsingin keskustassa. Ravintola sijaitsee Aleksanterinkadulla, Kämpin ja Stokkan välissä. Italialaistyylisessä ravintolassa on tullut käytyä muutamia kertoja, ja niin kuin aina, tälläkin kertaa jokainen lautanen nuoltiin putipuhtaaksi.

Alkuruoaksi söimme tomaattikeittoa ja pesto-focaccia leipää. Keitto oli Jiin makuun sopivan tulinen ja pestotahnalla voideltu leipä maukas. Viininä alkupalojen kanssa oli saksalainen puolimakea valkkari Moselland Riesling Kabinett, jota myös punaviinin ystävät joivat kehuen.

Nti Papu nautti Filetto di agnello- annoksen, eli karitsanfilettä ja vuohenjuustoperunaa punaviinikastikkeen kera. Annos oli maukas mutta tuhti. Perunasose oli aika jämäkkää tekoa neidin makuun, täydellisen mureat karitsabiitit sulivat paremmin suuhun ja kastike oli nannaa.


Jii tilasi jo pari kertaa erinomaiseksi todetun härän sisäfileen valkosipuli-lohkoperunoilla, joka tarjoillaan tirisevän kuumana parilalta. Kannattaa tilata lihan medium miinuksena (jos haluaa medium lihaa) sillä kuuma parila kypsyttää pihviä jatkuvasti. Härkä oli, taas kerran, mielettömän hyvää. Murea ja maukas häränliha yhdistettynä maistuviin perunoihin (unohtamatta järjettömän tulista chilipötköä, jota edes Jii ei syönyt loppuun), oli erinomainen suoritus. Härän kanssa nautittu punaviini, Nederburg Manor House Shiraz, sopi todella hyvin. Viini tarjoiltiin pöytäseureen mielestä hitusen liian kylmänä, mutta laseihin kaadettuna ja hetken lämmenneenä se oli oiva lihaviini.

Aikaisemmasta kokemuksesta oppineina jälkiruoka, tiramisu, syötiin puoliksi sen valtavasta koosta johtuen. Tällä kertaa tiramisua tosin oli maustettu ilmeisesti laihemmalla kahvilla, koska kahvin maku oli todella heiveröinen.

Suosittelemme Raffaelloa varauksetta pihvin- ja liharuoan ystäville. Viinilistalta löytyy myös jokaiselle jotakin. Annokset ovat reilun kokoisia, joten ei ole pahitteeksi olla hiukan nälissään kun saapuu Raffaelloon. Palvelu on ollut asiallista ja sopivan rentoa. Tunnelmaltaan Raffaello on ehdottomasti pimeiden syys- tai talvi-iltojen paikka. Hieman pysähtynyt ysärifiilis kuitenkin häiritsee ainakin neidin sisustussilmää. Voisivat ainakin päivittää kamalan väriset ruokalautaset valkoisiin simppeleihin. Noista kelta/turkooseista tulee mieleen joku Abc... kuitenkin erinomainen ja pettämätön ruoka vetää pointseja ylöspäin.

Tähdet: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti