Amsterdamissa käydessä kuuluu maistaa tötteröranskalaisia. Ranskikset ovat belgialaisten juttu, mutta kyllä näköjään hollantilaisetkin osaavat. Parhaimmat ranskiskset majoneesilla (ainakin 10 eri majoneesivaihtoehtoa) saa Vleminckx Sausmeesters - kipsasta, Paikka löytyy keskustasta, kapealta sivukadulta, seuraa vain jonoa...
Jälkiruokaherkkuna maistoimme hollantilaisia pannukakkuja. Pannukakut Hollannissa ovat pikemminkin lettuja, nämä eivät siis yhtään muistuta suomalaisia uunissa tehtyjä paksuja pannukakkuja. Maistoimme pannukkkuja makeina versioina (omena, suklaa, kermavaahto) Pancakes Amstesrdam! -ravintelissa. Amsterdamissa on useita pelkkiä pannukakkuja myyviä ravintoloita, joista saa lättyjä melkeinpä millä tahansa täytteellä.
Yhtenä iltana kävimme pizzalla, kivalla tyylillä sisustetussa De Pizzabakkers, pizza & prosecco -pizzeriassa, Plantage-kaupunginosassa. Ravintolan interiöörin lisäksi pitsat yllättivät erittäin positiivisesti! Täällä selvästi osataan paistaa oikein ohuita, rapsakoita ja maukkaita pitsoja. Suosittelemme!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti