keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Ite tein: Kaneli-kardemumma-vohvelit

Kesä on pari viikkoa aikataulustaan edellä, kaikki on jo vihreää ja vehreää, eikä tässä meinaa ehtiä mitenkään mukaan tähän luonnon äkilliseen puhkeamiseen! Kieloaikakin alkaa olla jo ohi, juhannusruusussa on jo nuput ja syreenipuskat nuokkuvat kukkien painosta. Syreenien kauniit pikkukukat ovat muuten syötäviä ja niillähän sopii koristella viikonlopun juhlakakut.

Mökillä oli jo kovin kesäistä, ja oli aika kaivaa vohvelirauta kaapin perukoilta. Vohveleissa taikina on usein aika miedon makuinen, silloin päälisillä ja hilloilla onkin iso rooli. Halusin itse vohveliin makua, ja mallia otin korvapuusteista. Fariinsisokeria, kanelia ja kardemummaa tuli lisättyä perus vohvelitaikinaan. Herkkullista jopa sellaisenaan, ja ihan vain kermavaahtoa ja kanelia päälle.







Kaneli-kardemumma-vohvelit (neljälle, 10-12 kpl)

3 munaa
4dl kevytmaitoa
1dl vichyä
4dl spelttivehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5-1tl jauhettua kardemummaa
1-1,5tl kanelia
2rkl fariinisokeria
0,5dl juoksevaa margariinia


Vatkaa kuhossa munat rikki, lisää maito ja vichy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lisää juokseva margariini ja anna taikinan seistä ainakin puoli tuntia ennen vohveleiden paistoa. Paista vohveliraudalla ja nauti heti.





2 kommenttia:

  1. Oi ku herkullinen ohje vohveleista.
    Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein mukavaa keskiviikko iltaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, vohveliraudat tulille :) !

    VastaaPoista