Uunisiika on helppo, nopea ja sopivan kevyt viikonloppulounas vaikkapa vieraille tarjottavaksi. Tällaisia kepeitä ruokia ainakin itse nyt kaipaan vaihteluksi, kun talviaika lihapatoineen alkaa olla ohitse. Kalatiskiltä voi pyytää vonkaleet nimenomaan uunivalmiina, joten kotona pitää enää vain pesaista kala sisältä ennen täyttöä. Sisuksiin purjosipulia, tilliä ja sitruunaviipaletta, jotka tuovat mehukkuutta ja makua. Kalan kaverina kannattaa vielä tarjota joku kastike, perinteinen kylmä kermaviilikastike tillillä ja sinapilla, toimii. Potut pottuina tai muusina.
Kokonainen sitruunasiika uunissa (1 kala - 2-3 hengelle)
Kokonainen sitruunasiika uunissa (1 kala - 2-3 hengelle)
2 perattua, "uuni/pannuvalmista" siikaa
1 pienehkö purjosipuli
1-2 luomusitruunaa
1/2 ruukku tilliä (noin)
2 tl merisuolaa
1 tl pippuria
1 pienehkö purjosipuli
1-2 luomusitruunaa
1/2 ruukku tilliä (noin)
2 tl merisuolaa
1 tl pippuria
Huuhdo peratut kalat kylmällä vedellä, ja kuivaa talouspaperiin. Pese purjo ja pilko pieneksi suikaleeksi / silpuksi. Pehmitä purjosilppua pannulla tai mikroaaltouunissa pari minuuttia. Pese sitruuna ja viipaloi ohuiksi vipaleiksi. Huuhdo peratut kalat nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Aseta kalat leivinpaperin päälle uunipellille, ja mausta kala sisältä pippurilla ja suolalla. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Hauduta purjosilppua pari minuuttia mikroaaltouunissa. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pätki tilli, ihan pieneksi ei tarvitse hakata. Täytä kalat purjosilpulla, tillillä ja asettele vielä sitruunaviipaleet kalan sisään. Paista kaloja uusissa, 200 asteessa, noin 30 minuuttia.
Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaMahtavaa viikonloppua!
Kiitos,ja maistuu myös!
Poista