torstai 21. huhtikuuta 2016

Ite tein: Minttu&lime -vappusima

Nyt on aika pistää vappusimat tulille! Minä laitoin jo muutamakin viikko sitten ensimmäisen koe-erän, sillä halusin kokeilla "Mojito-simaa", ja jospa reseptistä olisi ihan vappupiknik-ainesta. Koe-erä sai hyvät kehut, joten tällä mennään.

Simaan perinteisen sitruunamehun sijasta tuli limemehua ja mausteeksi nippu tuoretta minttua maustamaan - siitä se "mojito". Toivottavasti kaapin perukoilta löytyy kivoja lasipulloja, sellaiseenhan se sima kuuluu tehdä ;)


Minttu-Lime Sima

4 litraa vettä
250g fariinisokeria
250g taloussokera
4 luomulimeä
1/2 ruukkumintun oksista
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
rusinoita

Pese limet ja leikkaa kahdesta limestä kuoret lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Purista kaikista limeistä mehu puhtaan ämpärin pohjalle ja laita myös kuorilastut sinne. Laita sokerit ämpäriin. Kiehauta 2 litraa vettä, ja kaada ämpäriin. Sekoita. Kaada sitten 2 litraa kylmää vettä ja lisää nippu ruukkumintusta oksineen. Jos yrtti on jo itsessään kovin pieni, voit käyttää sen jopa kokonaan, riippuen siis miten vahvan mintun maun haluat simaasi. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten pieneen nestetilkkaan liotettu hiiva ja sekoita. Anna siman käydä ämpärissään huonenlämmössä 1 vuorokausi.
Siivilöi sitten sima ja pullota se puhtaisiin n.0,5l (tai isompiin) pulloihin. Lisää muutama rusina jokaiseen pulloon sekä 1 tl sokeria. Laita pullot jääkaappiin. Kun rusinat nousevat pinnalle sima on valmista, tämä kestää noin 5 päivää. Tarjoillessasi simaa, voit halutessasi laittaa simalaseihin pienen mintunoksan tai muutaman -lehden sekä pienen limenlohkon. Juo sima viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti