tiistai 29. maaliskuuta 2016

Sormet jugurtissa - Luonto+ -ruokataidetta

Arla kutsui minut sekä kasan muita ruokabloggaajia leikkimieliseen ruokataidekilpailuun. Kisaa emännöi ruokataideguru norjalainen Ida Frosk. Huh mitä kaikkea upeaa onkaan Ida väkertänyt! Heh, ei paineita ei ;) Materiaalina sai käyttää kasviksia ja hedelmiä sekä Arlan suht uusia Luonto+ jugurttisarjan vihannesjugurtteja. Idea vaikutti niin hauskalle, että tartuin haasteeseen.

Itseasiassa Luonto+ jugurtit olivat tätä haastetta ennen ihan uusia tuttavuuksia, ja näistä vihannesjugurteista tykästyin erityisesti omena-pinaatti jugun pehmeään ja raikkaaseen makuun. Makujugurtteja muuten syön tosi harvoin, mutta nyt löysin kivan miedon ja ei niin sokerisen välipalaherkun. Muita sarjan makuja ovat appelsiini-porkkana ja punajuuri-vadelma.

Siitä sitten vain omanlaista taidetta luomaan lautaselle. Inspis on ollut hukassa monessa mielessä, mutta jotain luontoon liittyvää oli tarkoitukseni saada lautaselle väkerrettyä. Noh, ensimmäinen jugurttitaiteilu ei mennyt niin kuin Strömsössä, ja taideteokseni näytti keltatautiselta Ransu-koiralta (en siis ollut tekemässä Ransua tai ylipäätään mitään koiraa, saatika keltatautista). Tuotos täytyi syödä pois ja aloittaa alusta ja hieman alentaa rimaa. Noudatin ohjenuoraa jota käytän ihan kaikessa, "keep it simple" Hörhötykset pois, ja kulhoon, appelsiini-porkkana jugurtin päälle, syntyi kevätesikko appelsiinista, viinirypäleistä, vadelmasta ja parista salaatinlehdestä.


Simppeli kukka on oikeastaan hyvä aloitus ruokataitelijaurasta haaveileville. Riitävän helppo tehdä ihan jokaisen. Ida pitää meille bloggareille workshopin ruokataiteesta vielä tänä keväänä, huisin hauskaa varmasti! Sormet jugurttiin siis!

Jugurtit saatu Arlalta taiteilua varten


2 kommenttia:

 1. Tulipa kaunis kukka :)
  Nuo jogurtit on muutes hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Omppupinaattiin tuli minullakin ihan himotus!

   Poista