lauantai 19. maaliskuuta 2016

Gastroterveiset!

Ruoka- ja juomapainotteisia terveisiä Gastromessuilta! Eilen päättyneet Gastromessuthan ovat Horeca-alan ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma, ja pidetään jokatoinen vuosi. Vietin eilisen päivän messuhulinassa bloggaajana, haistelemassa ruoka-alan ammattilaisten ja firmojen uusia tuulia. Messuilla oli vilkas meininki, siinä sivussa monen moista uutuusmakkaraa ja gelatoa tuli maisteltua ja seurattua myös isolta screeniltä Vuoden kokki ja tarjoilija-kisaa. Onnea Grönin Toni Kostian. Ravintolasi on listallani... ja onnea Murun ja vuoden 2016 tarjoilija Taneli Lehtonen.

Oma huomioni kiinnittyi mm. kahviin, ja kahvivinkkejä tulikin haettua mm. Kaffa Roasteryltä ja Pauligilta. Kaffan tyylikäs osasto ja super kivat ja aidosti innostuneet tyypit veivät pointsit kotiin. Roastery järjestää myös kotibarista- ja kahvikursseja ihan mattimeikäläisillekin. Tästä tämän neidin täytyykin ottaa vielä tarkemmin selvää. Kylmät kahvidrinkit näyttäisivät tulevan tänä kesänä rytinällä markkinoille samoin kuin aresaanijäätelöt. Muuten messuilla huomioni kiinnittyi luomujuttuihin, pohjoisen superfoodehin (esim kuivatut marjat ja mehut) ja ilo oli huomata paljon myös pieniäkin tekijöitä ja itselleni ihan uusia tuotteita, brändejä ja yrittäjiä. Hiiligrillin tuoksu valtasi yhden messuhallin nurkan ja Fazerin Omar-täytteisiä munkkeja olisi saanut maistaa mahan täyteen. Too sweet for me!Lounaaksi nautin Fazerin suunnitteleman tulevaisuuden kouluruoka-annoksen. Kyllä näytti ja maistui hiukan toiselta kuin omassa lapsuudessa. Lautasissa oli opettavaisesti värireunat kasviksille, lihalle ja lisukkeelle. Järvikylä tuo kauppoihin pienet boksit söpöjä versoja, sopivat  kivasti vaikka avocadotoastien päälle tai voileipäkaikkujen koristeeksi. Vinkvink, kevään juhlakausi lähestyy...


Loppuilta kului Viiniexpon puolella. Viinipuoli oli kyllä mukavan inhimillisen kokoinen, porukat olivat miettineet ständinsä visuaalisesti kiinnostaviksi ja kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis. Siellä olisi viihtynyt kauemminkin jos pitkä messupäivä ei olisi väsyttänyt jo koipia. Varsin inspiroiva päivä!

Yhteistyössä: Helsingin Messukeskus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti