torstai 3. maaliskuuta 2016

Ite tein: Poronkäristysstroganoff

Viime viikonloppuna oli mahtava aurinkoinen talvikeli, happea ja valohoitoa tuli ulkoa haettua, ja sitten sisälle talvista poronkäristysstroganoffia kauhomaan! Lihapadat ovat ihan lemppareita viikonlopun ruokia, varsinkin näin talvikautena. Iso padallinen pöperöä hautuu miltei itsekseen liedellä tai uunissa, ja seuraavankin päivän ruokaprobleemat on selätetty. Kastiketta on myös hyvä jatkaa lisäämällä vaikka sieniä ja erilaisia nakkeja vielä kolmantena päivänä, tai pakastaa rasiallinen hätävaraksi pakkaseen.



Poronkäristysstroganoff (6:lle)

750g poronkäristystä (pakaste)
200g herkkusieniä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
3rkl vehnäjauhoja
7dl vettä
1tl suolaa
mustapippuria
2rkl sinappia
2rkl tomattipyrettä
1dl kuohukermaa
100g suolakurkkuja

Nosta käristysliha tunti ennen ruoanlaittoa pöydälle sulamaan. Hienonna sillä välin sipuli ja valkosipuli. Viipaloi herkkusienet. Kuullota korkeareunaisessa kasarissa öljytilkassa sipulit. Lisää sienet ja paista. Siirrä siputit ja sienet hetkeksi pois pannulta ja aloita kohmeisen käristyslihan ruskistaminen vähän kerrallaan. Kun kaikki liha on ruskistunut lisää sipulit ja sienet takaisin pannulle. Ripottele jauhot ja sekoita hyvin ja lisää vesi ja mausteet. Vesi kannattaa kuumentaa esimerkiksi vedenkeittimessä. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Sekoita sitten joukkoon kerma ja kuumenna kastike vielä kiehuvaksi. Lisää joukkoon suolakurkkuviipaleet juuri ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi juuresmuusin ja puolukoiden kanssa.


Tämä mainio ja maukas ohje on napattu vanhasta Pirkasta ja hiukkasen muokattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti