keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Ite tein: Kuningatar-semifreddo

Jäätelöhimotus on yksi kevään merkki. Vielä ei kuitenkaan pysty ajattelemaan, että lähtisi kipsalle hakeamaan tötteröä isolla minttujädeäpallolla. Vaikka aurinko on tänään lämmittänytkin jo mukavasti, tuuli on aika hyistä. Hrrr!

Omia jädesuosikkeja ovat jugurttipohjaiset jädet ja italialaistyyppiset pehmeät gelatot. Viikonlopuna tein pieniin annoskuppeihin semifreddot, eli puolijäätelöt(?) tätä jäätelökaipuuta lievittämään. Mukava helppo jäädykejälkkäri valmistuu ilman jäätelökonetta, muutamassa tunnissa pakkasessa. Sopii myös pääsiäispöytään. Lusikoi päälle marjoja ja kinuskikastiketta. Näissä käytin valmiiksi maustettua rahkaa ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta pohjana. Sisälle laitoin kuningatarpilttiä, suoraan siis lasten pilttipurkista.



Marja-jäädyke, eli marja-semifreddo (4 annosta)

1 prk maustettua kuningatarrahkaa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk kuningatarsosetta (lastensose hyllystä)
marjoja
kinuskikastiketta

Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Vuoraa 4kpl n. 1,5-2dl annoskuppeja tai kahvikuppeja talouskelmulla ja lusikoi sitten täytettä kuppi puolilleen. Lisää noin ruokalusikallinen kuningatarsosetta ja päälle taas rahkaa. Taittele kelmun reunat kupin päälle, jäädykkeen suojaksi, ja siirrä pakkaseen. Jäädyke on sopivaa n. 3-4 tunnin kuluttua. Kumoa pois kupeista ja anna hetkinen sulaa lautasilla. Lisää marjoja ja kinuskikastiketta päälle.



4 kommenttia:

  1. Noi lasten hedelmä- ja marjasoseet ovat todella hyviä, kun tekee pikajälkkäreitä. Mä tykkän myös laittaa niitä soseita viilin päälle aamupalalla, jos en ole muistanut ottaa marjoja sulamaan pakkasesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja vinkistä! Itse syön näitä myös joskus ihan välipalana urheilun jälkeen, silloin tekee mieli jotain raikasta.

      Poista
  2. Jäätelöhimo on todellakin kevään merkki! Mulla se ei ole kyllä vielä alkanut, pitää varmaan alkaa vaan syömään, kyllä se himo siitä sitten alkaa. :)

    VastaaPoista