keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ite tein: Sitrusposset

Talvisesongin helpoista helpoin jälkkäriherkku, sitrusposset! Sitruunamehun lisäksi possettia kannattaa kokeilla myös muilla sitrushedelmillä. Vaikka mandariinilla tai veriappelsiinilla. Miksaile oma sekoitus. Koska sitruuna on itselleni aika vahva yksistään, kokeilin "laimennusta" mandariinilla, jolla sain sopivan suhteen omiin makuhermoihini. Tee jääkaappiin hyytymään hyvissä ajoin, jo aamulla, niin päivällisen jälkeen on herkku valmiina heti tarjoiltavaksi. Mums!







Sitrusposset, 2:lle

2dl kermaa
0,75dl sokeria
0,75dl itse puristettua sitrushedelmien mehua (esimerkiksi 2/3 sitruunamehua ja 1/3 mandariinimehua)

päälle: kermavaahtoa ja sitruunankuoriraastetta


Purista mehu sitrushedelmistä, ja siivilöi mehusta hedelmäliha pois. Laita kerma pieneen kattilaan ja kuumenemaan hellalle. Lisää sokeri ja sekoita koko ajan kunnes sokeri on täysin sulanut ja kerma poreilee. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada sitrushedelmien mehu joukkoon. Sekoita ja kaada seos kahteen annoslasiin. Laita lasit jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään viitisen tuntia tai vaikka yön yli. Lisää annoksien päälle kermavaahtonokareet ja sitruunankuoriraastetta ennen tarjoilua.






1 kommentti:

  1. Posset on ihanaa, olen tehnyt erilaisista sitruksista sitä. Rakasta sitruunaa, mitä sitruunaisempi, sitä parempi.

    VastaaPoista