maanantai 25. tammikuuta 2016

Ite tein: Kookos-kanakeitto

Nämä tammikuun pakkaskelit kolottavat luita ja ytimiä. Kehoitan, että kohmeinen olo taltutetaan lämmittävällä sopalla asap! Lientä on ihana ryystää ja samoin pidellä kulhosta kaksin käsin ja lämmitellä kämmeniä. Tässä siis mahtava, sopivasti lämmittävän mausteinen kookos-kanasoppa, joka on saanut inspiraationsa thaimaalaisesta keittiöstä. Loistavasti sopii Suomen talveen ihan värinsäkin puolesta!

Ja sopan äärellä on ihana haaveilla kaukomaiden huojuvista palmuista ja varvastossuista... ja paremmista ajoista. Tämä soppa nimittäin näki monia kyyneliä kun elämä ykskaks kaatui niskaan. On vain jatkettava eteenpäin pienin askelin, löytää joku päivä se elämä (ja ruokahalu) uudestaan, vaikka nyt paha olo puristaa sydäntä...





Kookos-kanakeitto

500g broilerin rintafileitä
n. 3cm pala inkivääriä
1litra kanalientä
400g kookosmaitoa
300g siitakesieniä
1 chili (tulisuus oman maun mukaan)
muutama kevätsipulinvarsi
2rkl kalakastiketta
1rkl sokeria
1lime
n. 5-10kpl thai-basilikan lehtiä


Paloittele broilerin rintafileet sopivankokoisiksi suikaleiksi ja suupaloiksi. Viipaloi sienet, chili, kevätsipuli ja inkivääri valmiiksi. Kiehauta kattilassa kanaliemi, käytä esimerkiksi fondia liemen tekemiseen. Lisää liemeen kanapalat ja sienet ja paloiteltu inkivääri, ja kiehuta noin 15 minuuttia. Lisää sitten kookosmaito, kalakastike ja sokeri ja puolikkaan limen mehu. Lisää kevätsipuli ja chili ja thaibasilikanlehdet, anna kuumentua ja kiehua vielä hetki. Tarkista maku. Tarjoillessa lisää sopan päälle vielä halutessasi limenlohko ja muutama thai-basilkan lehti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti