maanantai 18. tammikuuta 2016

Nojatuoliruokamatkalla Barcelonassa.

Viimein oli aikaa selata syksyllä ilmestyneitä keittokirjoja ja tutustua tarkemmin Richard McCormickin Barcelona -kirjaan. Oranssia Barcelona-kirjaa olen tarkoituksella himaillut, sillä arvasihan sen miten käy kun avasi kirjan, ja vielä tähän pimeimpään aikaan vuodesta. Matkakuume, se vain nousee. Värikkäät kuvat, rento tunnelma ja Barcelonan ravintolavinkit, aijjai. Barcelona on tällä neidillä yksi haavekaupunki, ja miten mainio kevätkohde se olisikaan... huoh! Nyt kyllä kelpaisi ihan mikä tahansa irtiotto!
Richardilta ilmestyi hetki sitten turkoosikantinen Pariisi-kirja, josta muutama sananen tuli myös kirjoitettua, ja Barcelona on siis sarjan toinen osa. Tyyliltään kirja on hyvin samanlainen kuin Pariisi. Kansien välistä löytyy siis reseptien lisäksi matkavinkkejä. Kuvat kaupungista värittävät kirjaa, ja reseptit ovat vegepainotteisia, terveellisiä ja kepeitä sekä kesäisiä.


Onneksi pimein vuodenaika on jo taltutettu ja kyllä se kesä jo kohta tulee vai mitä! Lukuevääksi tein nopeat pintxoset, eli Pohjois-Espanjalaiset tapakset. Kirjasta löytyi muutamaakin erilaista päälisvaihtoehtoa. Omien patonginpalojen päälle päätyi vuohenjuustolevitettä ja persimonia, jotka vihdoinkin kypsyivät makeiksi ja syöntikuntoon. Patonkiviipaleet kannattaa paistaa ensin rapeiksi pannulla tilkassa oliiviöljyä. Kirjaa voisi suositella Espanja-faneille ja matkakumeisille pienellä varauksella ja tietysti Richard faneille :) Ja Nyt Barcelonahenkisiä herkkuja löytyy ravintola The Cockin lounaslistalta vielä kolme viikkoa, sinne siis haaveilemaan lämmöstä.


Sponsoroitu: Kirja saatu arvostelukappaleena Tammelta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti