maanantai 12. lokakuuta 2015

Ite tein: Porkkanaletut

Mökillä kuuluu paistella lettuja, kerran viikossa ainakin. Kesällä mansikoilla mustikoilla ja ehkä hiukan kermavaahtoakin. Syksyllä lettutaikinakin koki uuden muunnoksen. Taikinaan tuli porkkanaraastetta ja letut syötiin suolaisena välipalana vastapoimittujen puolukoiden, salaatin ja raejuuston kanssa.


Porkkanaletut (12kpl pikkulettuja, 3 hengelle)

2kpl porkkanaa
1dl maitoa
2 kananmunaa
3rkl spelttivehnäjauhoja
1dl parmesaanijuustoraastetta tai muuta juustoa
0,5tl suolaa
ripaus pippuria

Raasta pienimmällä terällä porkkanat raasteeksi kulhoon ja lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Paista letut hiukan paksummiksi kuin normaalit letut. Tarjoile letut esimerkiksi raikkaan salaatin, paistettujen sienien, ja puolukoiden kanssa.



1 kommentti:

  1. Porkkanaletut ovat ihania! En oo ikinä itse taikinaan laittanut juustoa - täytyy seuraavan kerran kokeilla. Kiitos vinkistä! :) Ja olipa taas ihania kuvia!

    VastaaPoista