torstai 8. lokakuuta 2015

Pariisilaisia makuja à la Richard McCormick

The Cock -ravintolaa on hehkutettu somessa ja paperilla, jopa ennen ravintolan maaliskuista avaamistaan. Ja tänään kilahti postiluukusta uusin Glorian Ruoka&Viini, jossa The Cock oli äänestetty kakkossijalle lukijoiden vuoden 2015 suosikkiravintoloista. Olikin siis korkea aika käydä kurkkaamassa thö kukkoa pariisiteemaisen lounaan merkeissä. The Cockissa on nimittäin lokakuun ajan Pariisi-viikot, joka tarkoittaa Pariisista insipiraatiota saannutta lounasbuffaa. Bouillabaissea, Coq au viniä, näin esmes + mahtava salaattipöytä!


Ravintolan-bistron takana on tuttu nimi, Richard McCormick. Ravintoloiden ja ruokarekkojen lisäksi tältä ruokamieheltä on alkanut putkahtelemaan kirjoja. Kirja Pariisista vinkkeineen ja resepteineen on nyt kauppojen hyllyillä ja pian ilmestyy sarjan toinen kirja Barcelona -teemalla. Pariisi on siis nyt kirjan lisäksi The Cockin lounaslistalla. Pariisin ruokaskene on muuttumassa, tähtiravintoloiden ja perinteisten pariisilaisbistrojen lisäksi katuruokakulttuuri ja muiden maiden keittiöt ovat saaneet jalansijaa. Ranskalaiskeittiötä kunnioitetaan, mutta sitä myös kehitetään ja modernisoidaan, kertoi Richard.


Itse kirja on osaksi reseptikirja ja osaksi matkaopas. Kirjan alussa Richard nimittäin vinkkaa muutaman hip&cool ruokamestan ja lempparipaikaksi Pariisista hän mainitsi Merci-putiikin. Reseptejä löytyy niin aamiaiselle, lounaalle tai illalliselle ja muutama jälkkärinkin on päässyt kirjaan. Reseptit ovat kasvispainotteisia ja kuvat värikkään herkullisia. The Cockissa nautittiin eilen juurikin Coq au viniä ja lempeänmakuisia juureksia raskalaisista klassikkopadoista tarjoiltuna. Alkuun sai kerätä emalilautasille kukkurallisen keon huippu mainioita salaatteja, ja soppakulhoon lämmittävää bouillabaissekeittoa. Bonusjälkkärinä raakamacaronsseja. Taustalla soi tyypillistä pariisilaismusiikkia (you know: jazzahtavaa, rohisevaa ärrää jne), ja auringon valo kimmelsi kivasti muiden Royal-ravintoloiden ylijäämä kamoilla sisustetussa salissa. Tosi jees ja nam eli positiivinen kokemus. The Cockiin täytyy mennä uudestaan (tarjoaa myös herkullisen kuuloisia aamiaisannoksia jo klo 7.30 alken arkena!) ja myös kirjan reseptit vaativat kokkaamaan ainakin tuon lämmittävän klassikko Coq au vinin.

Lounaan ja Pariisi-kirjan arvostelukappaleen tarjosi Tammi


1 kommentti:

  1. Sain kutsun, mutta valitettavasti työaikataulut eivät antaneet myöten. Aamiaisella ja pari kertaa cocktaileilla olen kyllä käynyt The Cockissa ja kirjaankin jo tutustunut.

    VastaaPoista