torstai 23. heinäkuuta 2015

Tehtiin ite: Paras kesäkakku!

Oijoi, nyt ollaan makean kesän äärellä. Ainakin tämän kakun kanssa. Tänä kesänä olemme jo pari kertaa tehneet tätä komian näköistä Brita-kakkua. Brita muodostuu kakkupohjasta, marengista, kermavaahdosta ja marjoista. Tähän omaan versioon on lisätty limecurd-tahnaa, joka tuo kivaa kirpsakkuutta kakkuun. Ihan must lisäys tuo limecurd, nyt kun sitä on tullut kokeiltua ilman ja kanssa. Oma kakku myös onnistui parhaiten tehtynä keskikokoiseen vuokaan, ja 2/3 taikinamäärällä ns. "1-kerroskakkuna". Laidat estivät taikinaa valumasta ohuemmaksi ja kakusta tuli mehukas.


Kesäkakku:

Pohja:
3 kananmunan keltuaista
1,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
0,5dl maitoa
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5dl voisulaa

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria

Täyte:
limecurd -tahnaa
2dl vispikermaa
Vaniljaa myllystä (Dr. Oetker)
marjoja oman maun mukaan


Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai hieman pienempään vuokaan jolloin pohjasta tulee paksumpi ja mehevämpi.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaten joukkoon. Levitä marenki raa'an pohjan päälle. Laita uuniin alatasolle 175C. Paista noin 20 minuutin ajan, tarkkaile ettei marenki rusketu liikaa.

Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljalla. Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoiluvadille. Jos teit pohjan pellillä, leikkaa pohja kahtia. Laita väliin ja/tai päälle sipaisut limecurdia, kermavaahtoa ja päälimmäiseksi marjoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti