perjantai 27. helmikuuta 2015

Tehtiin ite: Luumu-jauhelihatäytetyt munakoisot

Kuivamuonakaapin vakiovarustukseen kuuluu meillä aina pussi kuivattuja luumuja. Luumuja on helppo napsia yllättävään makeanhimoon, mutta kyllähän kuivattuja luumuja voi käyttää ihan ruoanlaitossakin. Luumukiisselit tietysti jouluisin, ja muutaman kerran lihapataankin on tullut heitettyä luumuja. Nyt kokeilimme luumuja tomaattisen jauhelihakastikkeen joukossa ja munakoison täytteenä. Kastikkeessa makeiden luumujen vastapainona on suolaista soijakastiketta, tölkillinen kirsikkatomaatteja, tuoreita yrttejä ja punaviiniä. Hyvän soosin sai näillä aikaiseksi. Seuraavana päivänä söimme tätä vielä pastakastikkeena, ja melkeinpä oli parempaa uudelleen pannulla lämmitettynä.



Jauheliha-luumutäytteiset munakoisot (6 munakoison puolikasta)

3 munakoisoa
400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1tlk kirsikkatomaatteja
0,5dl vettä
1-1,5dl punaviiniä
150g kuivattuja luumuja
3rkl soijakastiketta
tuoretta basilikaa muutama rehevä oksa

Koverra munakoisot ja kuutioi koverrettu sisus paloiksi. Ripottele munakoisoille hiukan suolaa, ja taputtele hetken päästä kuivaksi siitä irronneesta nesteestä. Pilko sipulit ja halkaise kuivatut luumut. Kuullota paistinpannulla tai kasarissa öljyssä sipulit, lisää jauheliha ja anna lihan kypsyä. Lisää sitten munakoisopalat, tölkillinen kirsikkatomaatteja, punaviini, soijakastike ja halkaistut kuivatut luumut pannulle. Anna kastikkeen porista 15 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää sitten silputut basilkanlehdet kastikkeeseen. Täytä koverretut munakoisot kastikkeella, lorauta ripaus oliiviöljyä päälle ja paista munakoisoja noin 15-20 minuuttia 200 asteisessa uunissa tai kunnes munakoisot ovat napakan kypsiä. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.





1 kommentti: