Valkoinen pizza on kivaa vaihtelua perinteiselle tomskupohjaiselle pizzalle. Näissä voi käyttää lempparijuustoja ja vaikkapa ranskankermaa pohjalla. Keväällä postattua Alppipizzaa olemme tehneet jo muutamankin kerran, mutta tällä kertaa kokeilimme uutta pohjacomboa: ricotta-parmesaani ja täytteinä sipulia, bratwurstia ja kesäkurpitsaa. Pizzasta tuli maukas ja yllärihyvin kesäkurpitsa sopi pizzan päälle, varsinkin bratun kaveriksi.
Pizzataikina (2 isoa ympyränmuotoa etäisesti muistuuttavaa pizzaa, näin ainakin meillä)
11g kuivahiivaa
1,5dl vettä
1rkl sokeria
1tl suolaa
4rkl oliiviöljyä
4dl Durum-vehnäjauhoja
Liuota kuivahiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhoja vähitellen vaivaten samalla taikinaa. Jauhoja alkaa olemaan tarpeeksi kun taikina ei enää tartu käteen. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota noin tunti kelmun alla kulhossaan. Painele kuplat pois ja jaa taikina kahdeksi palloksi ja kaulitse niistä ohuet pizzapohjat. Laita uuniin uunipelti ja laita lämmöt kaakkoon (250 astetta). Astettele täytteet pizzapohjalle leivinpaperin päällä ja kun täytteet ovat valmiit nosta komeus kuumalle uunipellille ja paista uunissa n. 8 minuuttia 225-250 astetta. Varo reunojen kärtsäämistä. (Meillä 250 asteinen uuni poltti ensimmäisestä pitsasta reunat, mutta juusto olisi saanut saada enemmän väriä, joten toiselle pizzalle vähensimme lämpötilaa)
Täyte:
n. 1,5dl Ricottajuustoa
2,5dl Parmesaaniraastetta
3-4 valkosipulin kynttä hienoksi hakattuna
2 keskikokoista sipulia hienoksi hakattuna ja kuullotettuna
Muutama bratwursti ohuina viipaleina
Kesäkurpitsaa juustohöylällä silvottuna
Pippuria myllystä
Levitä täytteet pohjan päälle luetellussa järjestyksessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti