perjantai 22. marraskuuta 2013

Tehtiin ite: Kiitospäivän kalkkuna + kasvikset

Sara La Fountainin syksyllä ilmestyneestä Healthy Kitchen -ruokakirjasta teimmekin jo herkulliset lohibagelit, ja nyt kokeiluun pääsi viikunahillolla hunnutettu kalkkunanfile eli "Thanksgiving turkey". Resepti oli nappi ja kalkkuna tuli / jäi juuri sopivan mehukkaksi (loppulämpö 73 astetta). Kalkkunanfile kuorrutettiin siis viikunahillolla, dijonsinapilla, valkosipulilla, ja tuoreella salvialla. Maukas kuorrute vaalealle lihalle. Ohje oli helppo ja digitaalinen lämpömittari helpottaa entisestään elämää.

Thanksgivingiä vietetään ensi viikon torstaina, joten ainakin Atlantin toisellapuolen on silloin kalkkunat uunissa ja odotellaan mustan perjantain shoppailupäivää, eikös se niin mene ;)

Kalkkuna Sara La Fountainin mukaan:
- noin 1 kg maustamaton kalkkunafile ( ohjeessa oli pari rintaa mutta näitä ei ollut Rismassa)
- 1.5 tl valkosipulia puristettuna
- 2 rkl viikunahilloa
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 rkl tuoretta salviaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria

Uunikasvikset:
- 1 pieni butternut kurpitsa
- 6 porkkanaa
- 2 omenaa
- 2 perunaa
- 2 punasipulia
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- muutama valkosipulin kynsi kokonaisena
- oliiviöljyä

Ota liha pois jääkaapista ainakin 30 minuuttia ennen kun aloitat tekemään ruokaa. Kuori ja paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Valmista viikunahillosinappisoossi. Ruskista kalkkunafile paistinpannulla niin, että se saa kauniin pintavärin. Laita kalkkuna oliiviöljyttyyn uunivuokaan ja voitele liha viikunahillo-sinappi-valkosipuli tahnalla. Ripottele päälle salviasilppu. Päälle loraus oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Kiinnitä digimittari paksuimpaan kohtaan. Laita kasvikset samaan vuokaan, ja lorauta kasvisten päälle oliiviöljyä. Mausta inkivääriraastella, suolalla ja pippurilla.

Paista 165 asteisessa uunissa kunnes kalkkunafileen sisälämpötila on 70-72 astetta. Ota vuoka uunista ja kääri kalkkuna folioon kypsymään vielä 15 minuutiksi, näin nesteet imeytyvät ja lihasta tulee mehevä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti