torstai 20. joulukuuta 2012

Tehtiin ite: Ruokakirja

Jii oli saanut jostain 50 dollarin alennuskupongin Blurb -tee-se-itse kuvakirjakauppaan. Päätimme siis hyödyntää ison alen ja tehdä kirjan. Matkoista olemme aikoneet tehdä kuvakirjaa jos toistakin, mutta kirjan teko on aina on jäänyt ajatustasolle. Nyt joulun lähestyessä ajattelimme muistaa itseämme ja ehkä jotakuta läheistä ruokakirjalla. Kirjan sivuille kokosimme vuodenaikojen mukaan yhteensä 20 reseptiä kuvineen kuluneen vuoden kokkailuista. Tätä emme olisi ikinä saaneet aikaiseksi jollemme olisi innostuneet pitämään tätä Hernari -blogia :)

Olemme itse kovin tyytyväisiä ruudulla nähtynä kirjaan ja kuviin. Blurbin omaa ohjelmaa oli helppoa käyttää ja se oli vieläpä yllättävän monipuolinen. Blurbissa voi myös, jos on käsi tietokoneiden kanssa, tehdä helpolla websivustolla kirjoja. Sitten taas jos on superpro tietsikkataituri, tukee Blurb myös Adobe InDesign templaatteja.
Toimitus saapui ovelle viikossa. Mutta paketithan kuuluu avata vasta aattona, joten malttakaahan siihen asti. ;)

5 kommenttia:

 1. Oi miten upeaa! Mäkin tahdon tehdä oman kirjan. :)

  Ihana idea, kiitos!!

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä niin houkuttelevan näköinen sivusto, että tekisi heti mieli tilata vaikka kuinka monta kirjaa... Jos olisin aiemmin tajunnut, olisin kyllä tehnyt äidilleni joululahjaksi reseptikirjan itse - nyt ostin kaupasta ruokakirjan. Jotenkin omien reseptien antaminen olisi ollut hienompaa!

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna tein reseptikirjan, jota jaoin joululahjaksi useaankin paikkaan. Mahtava 12 kappaleen ensipainos!

  Olen jo vuosia tehnyt kuvakirjoja matkoistamme. Tänäkin vuonna Siipan paketeista löyty kaksi matkakuvakirjaa. Hän tutkii niitä innoissaan, näyttävät kirjana kuulemma ihan erilaisilta kuin tietokoneen ruudulta.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksii kommenteista! Reseptikirjan teko kannattaa pitää mielessä koko ensi vuoden ajan ja aloittaa kirjan teko ajoissa marraskuussa, niin ensijoulun joululahjastressi on selätetty. :)

  VastaaPoista