sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Salutorget 29.11.12

Ravintola Salutorget tarjosi varman Chef's Menun pienelle pikkujoulupoppoolle. Ravintola sijaitsee aivan Kauppatorin laidalla, Pohjoiseplanadilla. Salutorgetin paikalla on ennen toiminut Helsingin rahatoimisto. Vessoihin kuljettiinkin vanhan ja jyhkeän pankkiholvin oven kautta, ja ainakin naisten puoli oli aika pähee. Rakennus on suojeltu, joten mitään pysyvää muutosta ei salin pintoihin ole saanut tehdä. Sali on arvokkaan näköinen. Huomiota herättävin juttu oli suuret lasiseinäkkeet, joita oli kiinitetty kivipyväiden väliin, jakamaan salista tilat henkilökunnalle. Lasiseiniin oli printattuna kirkkaanvihreää puulehvästöä, hieman outo, ympäristöönsä kuulumaton elementti. Toisessa päästä ravintolaa löytyy kiva baari muhkeine sohvineen. Päivisin auki oleva kahvilasali näytti myöskin pistäytymisen arvoiselta.

Aluksi nautittiin glögiä, perinteisesti kuumana Tsaikka-laseista, sekä kuohuviiniglögin muodossa. Kuohuviinin ja glögin kaataminen samaan lasiin olikin uusi juttu. Tätä voisi hyvin tarjota myös omille pikkujouluvieraille alkumaljana!


Chef's Menun alkuruokavaihtoehtoina oli hummerikeittoa tai graavisiikaa ja maa-artisokkapyrettä. Päätimme jättää iloisesti akvaariossaan polskuttelevat hummerit rauhaan ja valitsimme siian. Ja olipa hyvä valinta. Tämä annos oli herkku ja siksi aivan liian pieni. Raikas ja puhdas.

Pääruokana pöydässämme nautittiin ankkaa ja nieriää. Ankka ei kuulemma ollut huippu, suola puuttui. Nieriä oli himpun kuiva. Lisukkeet hyvät ja perinteiset. Neidin riesling, Riesling Reserve, Dopff au Moulin, oli varmaankin kaadettu aikaa sitten avatusta pullosta, happokkuus oli niin haihtunut.


Jälkkärinä mustaherukka creme bryleetä, maistui, mutta pöytäseurueessa oltiin sitä mieltä, että se perinteinen brylee voittaa kuus nolla.

Kuvat ovat tällä kertaa tätä laatua, kamera-arsenaali kun ei mahtunut hippalaukkuun :)

Tähdet: 3 ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti