maanantai 17. joulukuuta 2012

Grotesk 8.12.12

Huolestuttavaa, kävimme jo toisen kerran vuoden aikana Groteskissa :D Tällä kertaa pöytä oli varattuna tekosyynä pikkujoulut veljen & Co:n kanssa. Me herneet nautimme ensin cavalasilliset Groteskin coolissa baarissa ja odottelimme loppuporukkaa saapuvaksi. Tuo baari on oikeasti yksi näteimmistä jos baaria nätiksi kehtaa kutsua. Katse kannattaa kohdistaa kattoon. Ehdoton talvipaikka.


Ruokapuoli on Groteskissa muuttunut lihaisampaan suuntaan. Uuden menun lisäksi sen huomasi ravintolasaliin tuodusta valtavasta lasikaapista, jossa roikkui muutamat ruhot ja kylkipalat. Onneksi ei tarvinnut istua lihat näkökentässä. Lihakaapin tietty olisi voinut sijoittaa jonnekkin takasalin puolelle tai vaikka ihan kellariin. Salin siistiin sisustukseen ei oikein moinen lihateurastamo-fiilis mätsää...

Tällä kertaa pöytäseurueessa nautittiin naisvoimin päivän kalaa ja äijämäisesti punaista lihaa. Kalana oli kuha. Hyvä oli, kalan alta löytyi perunapyrettä ja kukkakaalia. Ilman lisuketta olisi tämän annoksen mainioisti syönyt, mutta tuotapa ei tajunnut kysyä. Lisukevaihtoehtoina oli mm. perinteistä ranskalais-ketsuppimeininkiä ja vihersalaattia, mutta meidän pöydässä päädyttiin jakamaan lisukekulhot joista löytyi haricot papuja ja parmankinkkua sekä kippo grillattua parsakaalia ja parmesaanijuustoa.


Miesväki päätyi härän entrecôtehen ja supisuomalaiseen marmorifileeseen. Molemmat lihat olivat täydellisiä kypsyydeltään, ja maultaan ja rakenteeltaankin erittäin hyviä. Lihaa tosiaankin riitti myös miesmäisempään nälkään, onneksi jätettiin alkuruoka pois tällä kertaa. :)


Juomana tällä kertaa oli 2009 vuoden Russiz Superiore Collio Cabernet Franc -punaviini, joka oli kaikkien mieleen. Muiden seuralaisten onneksi neiti Papukin on alkanut tykkäämään punaviineistä. :)


Jälkkäreinä nautittiin Crema Catalanaa ja suolakaramellijäätelöä. Kyseessähän on siis Crème Brûléen sukulainen, paahtovanukasserkku espanjasta. Vanukas itsessään karamellikuoren ja jäätelön kera oli todella hyvä, mutta jätskin kyljessä olleet tuoreet greippisiivut olisi voinut jättää pois, ne vain vesittivät hienon jälkkärin.


Grotesk tarjosi taas hyvät ja laadukkaat pöperöt ja pöytäseureemme oli oikein tyytyväinen.

Tähdet: 4

2 kommenttia:

  1. Kokeilkaa myös kesällä, Groteskin puutarhaterassi on kiva paikka, jos haluaa syödä ulkosalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo pihapuoli on kiva. Siellä ollaan käyty juomilla, silloin vaan oli jo sen verran loppukesää, että alkoi olla vähän liian viileetä :D

      Poista