perjantai 31. elokuuta 2012

Tehtiin ite: PekoniMuna

Arkiaamuisin ei ole aikaa nauttia aamiaisesta, aamiainen vaan vedetään nassuun siinä missä meikitkin (tosin Jiillä ei ole tapana meikkailla :D). Viikonloppuisin onkin kiva viettää pitkää aamua, ja tehdä vaikka tätä Jiin nimeämää PekoniMuna -aamiaista.

Pekonia me syömme kyllä harvoin, mutta johonkin arkiruokaan ostetun paketin jämät pääsivät tässä hyvin aamiaiskäyttöön, tosin ei perinteisesti paistamalla ja käryttämällä liedellä, vaan uunissa.


PekoniMuniin tarvitset 1-2 pekonisiivua ja yhden munan per syöjä sekä uuninkestäviä annosvuokia tai muffinssipellin. Annosvuoka vuorataan raa'oilla pekonisiivuilla ja muna rikotaan keskelle. Annosvuokia pidetään uunissa n. 20 minuuttia 200asteessa , tai kunnes näyttää omasta mielestä hyvätä. Jos haluat, lisää pippuria, mutta älä suolaa, ainakaan ennekuin olet maistanut... Annoksen voi nauttia kupeista tai kipata lautaselle.


Eikä siinä vielä kaikki! PekoniMunista tulee vähemmän rasvaisia tiskattavia astioita, eikä kovaa pekonin paistokäryä tule, joten Papukin hyväksyy jo melkein PekoniMunat, kunhan ihan joka viikko ei näitä syödä. PekoniMunia on myös kiva tarjota aamupalaksi yökyläilijöille tai kotibrunssilla. Nopeaa, helppoa ja hyvää ja ihan nätin näköistäkin, jos pekonista näin voi sanoa :). 


Vinkki: Pohjalle ei välttämättä tarvitse laittaa pekonia, jolloin voit käyttää yhden pekonisiivun ja kierrättää sitä pelkästään reunoilla, näin pekonista saa rapsakan (munan alla pekonit jäävät pehmeimmiksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti