sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pure Bistro 14.8.12

Jii vietti lomaviikon kunniaksi lounasta pitkän kaavan mukaan hiljattain avatussa Pure Bistrossa aivan Kauppatorin liepeillä. Pure on Luomon Jouni Toivasen ja Mika Mattilan yksinkertaista ja puhdasta (purea siis) ruokaa tarjoileva ravintola. Luomo sijaitsee muuten nykyään yhteydessä Pureen, eli Krunikasta sitä ei enää löydä.

Ravintolasali oli pelkistetty, puiset mustat pöydät ja tuolit, valaisimina perus koulupöytälamppuja. Trendiätrendiä. Sisäpihan terassin ollessa täynnä lounastajia oli tyytyminen sisätilaan, mutta onneksi sali täyttyi pian muistakin. Tyhjässä salissa on aina vähän outoa syödä...


Alkuun pöytään kiikutettiin paperipussissa kahta eri leipää sekä miellyttävän raikasta tomaattiporkkanamehua, oikein pullossa.


Alkuruoaksi tarjottiin kahta vaihtoehtoa joista Jii päätyi savusiikasalaattiin. Oivallinen valinta siian ystävälle. Salaatti oli raikas ja rapsakka, savusiika oli tapansa mukaan hyvin mieto ja siianmäti kruunasi salaatin.


Pääruoaksi pöytään tuotiin karitsankylkirullaa, höystettynä varsisipulilla ja peruna/sipuli/valkosipuli paistoksella. Tämä myös uppsi kuin häkä. Rasvaa pääruoasta kyllä löytyi, sillä kylkipalan liha-läski suhde oli reippaasti kallellaan jälkimmäiseen.


Lounaan kruunasi jälkkäri, pannacotta marjoilla + capuccino. Paras. Pannacotta. Ikinä. Himppunen miinus siitä, ettei normikahvia ravintolassa tueta lainkaan vaan vaihtoehtoina olivat Americano tai Capuccino. Capuccino kyllä oli loistava...


Lounasmenun kyytipoikana  Jii nautti Uusi-Seelantilaista Villa Maria Pinot Noir (2010) -punkkua. Varsin hyvä valinta lounaan kylkeen ravintolalta. Väri oli kaunis, maku raikas ja viini sopivan mieto, jotta sopi myös salaatille.

Lounas Puressa oli erittäin miellyttävä kokemus. Hintatasoltaan about 50 euroa juomineen on  hintava työlounaaksi, mutta näin lomalaisena maistuu tuohonkin hintaan :)

Tähdet 4 ja puoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti