tiistai 14. elokuuta 2012

Omalla maalla: Turun saaristossa

Kesälomalla teimme parin päivän automatkan Turun saaristoon, ja ajelimme rengasreitin myötäpäivään - Paraisilta Kustaviin ja siitä vielä Naantaliin. Sää oli kuin morsian, maisemat samoin. 


Mietimme myös josko joku kerta rengasreitin voisi ajella pyörillä, mutta mielestämme tuo rengastie ei ole mikään superkiva pyöräilijoiden kannalta. Erillisiä pyöräteitä ei ole ihan kaikkialla, autotiet aika kapeita, ja liikennettä näin kesällä on paljon aina karavaanareista motoristeihin. Autoletkat tosin häviävät kun päästään mantereelta ja Nauvosta eteenpäin. Ja sieltä syrjästä sitten se paratiisikin löytyi. Houtskarin saari ja pikkukylänen nimeltään Hyppeis.


Meillä oli majapaikkana Hyppeis Värdshus. Todella ihastuttava pikkuinen hotelli ja ravintola, joka oli kunnostettu vanhaan kyläkouluun. Vaikka kalusteet olivat Ikeaa, niin kaikki oli saatu näyttämään tosi nätiltä. Yövyimme vinokattoisessa heleän vaaleanpunaisessa ullakkohuoneessa. :) Illallinen jäi kokematta ravintolassa, sillä saarella oli illalla parin tunnin sähkökatko. Ytimekäs menu olisi kuulostanut kokeilemisen arvoiselta. Aamiainen oli tosi basic; leipää fyllinkeineen ja pikapuuroa. Jugurttia ja mysliä jäimme kaipaamaan.Kuinkahan moni sukupolvi on tässä ravintolasaliksi muutetussa luokkahuoneessa availlut aapisia? :)

Erillisessä postauksessa matkan muista tankkauspisteistä. Pari kivaa sattui kohdalle! Tässä vielä muutama satunnainen kuva reittimme varrelta.

Paraisten kirkko


Nauvon satama ja mantereen sadepilvet


 Korppon sää/näköalatorni (paljon parempia maisemia näkyi Borgbergin tornilta Hyppeisin ja Järvisin kylien välissä)


Houtskarin idyllinen puukirkko


Kivimon lossi


Iniöstä Kustaviin. Täyteen lastattiin, ja silti jäi useita rannalle (seuraavaan lauttaan oli kai pari tuntia odottelua)  :)


 Kustavin savipajassa kulhoa ja kuppia riittää

2 kommenttia:

  1. Näyttää upealta! :) Miksi tän kesän pitää olla niin kovin lyhyt.. nyyh!

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta! Tulisipa aurinkoinen ja lämmin syksy edes...

    VastaaPoista