sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tehtiin ite: Kanttarellisalaatti

Mökkiviikonloppu suosi sienestäjää. Kanttarelleja löytyi vakkaripaikasta niin, että niistä syntyi parikin erilaista ruokaa. Ensimmäisenä kuitenkin piti kokeilla reseptiä, joka oli kytenyt neidin päässä jo keskikesästä. Sitä jopa melkein jo odotti elokuuta ja pääsyä kanttarellimetsään.

Onneksi odottelu ei mennyt ihan metsään, nimittäin kantsuista syntynyt lisukesalaatti oli oikein herkullinen! Lisuke käy mainiosti perunoiden kanssa kevyeksi lounaaksi ja sopii tätä myös hyvin laittaa leivän päälle.


Aineksia ei mittailtu desimitalla tai grammapuntarilla, mutta suurpiirteinen ohjeistus löytyy alta, maistelemallahan sitä parhaiten tietää sopivan suhteen itselleen.

Kanttarellilisuke/salaatti 2henkilölle:
noin 10cm pätkä kurkkua
noin 10cm pätkä sipulinvartta
pari oksaa tilliä
1rkl väkiviinaetikka
3rkl vettä
ripaus sokeria
ripaus pippuria
noin kaksi kourallista pieniä kanttarelleja (koska pienet on söpömpiä kuin isot)
noin 3rkl raejuustoa


Paista sienet pannulla niin, että neste irtoaa ja lopulta haihtuu. Nosta sienet lautaselle jäähtymään ja rouskauta ripaus pippuria. Pilko kurkku, sipulinvarsi ja tilli pieneksi ja laita pieneen kulhoon vesi-etikka sokeriseokseen maustumaan. Maista, että etikkavesi ei ole liian tujua. Etikkavettä ei tule kovin paljon, ainesten ei kuulu vedellä krooliuintia. Anna kasvisten muhia sen aikaa, että sienet ovat jäähtyneet. Lisää sienet ja raejuusto joukkoon ja sekoita. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Mun pitäisi saada loput viime syksyn sienet pakastimesta käyttöön, että uudet saadaan tilalle. Oonkin metsästänyt sienireseptejä viime päivinä kuin hullu, kiva törmätä taas yhteen! :)

    VastaaPoista
  2. Me ei olla vielä koskaan saatu pakkaseen asti kovinkaan montaa sientä, vaan kaikki löydöt päätyvät yleensä heti kokattavaksi. Seuraavaksi ootellaan suppiksia!

    VastaaPoista