maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tehtiin ite: Maalaissalaatti ja Gremolata juusto

Kevään / Pääsiäisen pääruokaa miettiessä teki meidän mieli tehdä jokin ruokaisa salaatti. Maalaissalaattia! Syödäänhän pääsiäisenä paljon maalaistuotoksia, kananmunia (suklaisia varsinkin) ja lammasta nyt ainakin. Salaatin lisäksi oli tarkoitus leipoa leipää, mutta päädyimme Prisman valmiiseen ruisleipään. Pelkän ylähuulen sijasta leivälle sipaistiin itsetehtyä Gremolata-kotijustoa.Maalaissalaattimme ainekset:
- Romainesalaattia
- Lollo Rosso salaattia
- kurkkua
- minitomaatteja
- paistettua pekonia ja papuja
- uunissa paistettuja rosmariini-lohkoperunoita
- keitettyä kananmunaa
- parmesaanilastuja
- kevätsipuliaKotijuuston valmistus on houkuttanut jo vuosia, ja nyt sen aika koitti hieman päivitettynä versiona. Teko oli suht helppoa, mutta jossain vaiheessa olisi varmasti pitänyt toimia tosin, sillä lopputuloksena isompaan siivilään laitettu juustokasa ei kiinteytynyt vuorokauden valuttelun jälkeen niin, että olisi pysynyt kasassa lötsähtämättä. Mutta kaipa ensikertlaiselta tästä tuli ihan ok juusto. Ohjeena käytettiin Yhteishyvän ohjetta, koska siihen tuli "vain" 2 litraa maitoa.
Juustoa maustettiin persiljasilpulla (1dl), sitruunankuoriraasteella (1sitruuna) ja valkosipuli mössöllä (yksi kynsi) + suolaa 2tl. Juusto toimi koostumuksesta huolimatta, ja ruisleivän päällä varsinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti