Tiramisusta on jäänyt sellainen "hirmu monimutkainen jälkkäri" - mielikuva. Pitää vatkakata vaahtoja käsi rytyssä ja sitä alkoholiakin pitäisi iiiso pullo ostaa paria makutippaa varten. No hommiin kuitenkin ryhdyttiin jälkkäriherkun maku kielenpäällä, ja eihän se ollutkaan yhtään vaikeaa!
Tiramisu valmistettiin tämän Maku.fi ohjeen mukaan. Alkoholina oli amarulaa ja rommia. Vinkkinä, savoiardikekseille todellakin vain näytetään hiukan nestettä. Uimien kielletty. Seuraavan päivän jämät olivat parhautta.
Itse "uskaltauduin" kokeilemaan tiramisun tekoa viime kesänä, olin myöskin siinä uskossa että kauhian isotöinen tekele kyseessä. Vielä mitä, melko nopeastihan kakun kasaili kokoon ja miten hyvää se olikaan. Tiramisun teossa kätevää on myös se, ettei uunia tarvita lainkaan, kesäkuumilla mukava juttu varsinkin ;)
VastaaPoistaKiva blogi, eksyin ihan sattumalta tänne :)
Tosiaan ollaan pari kertaa syöty tiramisua ravintolassa ja ite tehty kyllä peittosi ne... Maku.fi-ohjetta voi kyllä varauksetta suositella :)
VastaaPoistaJa tervetuloa uudelleen :)