Joulukuun Amsterdamin reissulta käteen jäi muutama sisustuslehti (mm. vtwonen, joka on ihan yyberparas!) ja ruokalirpake siinä lehtien kylkiäisenä. Päätettiin kokkailla jotain kyseistä ruokaliitteestä ja kokeiluun pääsi tomaattikeitto katkaravuilla. Oli tarkoitus selvitä reseptistä ilman sanakirjaa, mutta visbouillon oli pakko tarkastaa, ja kalalientähän se oli, ihan loogista näin jälkikäteen mietittynä :D
Oikein hyvä pakkaspäivän pelastaja sopasta tulikin, jänskä fisumaku toi jotain uutta tomaattikeittoon, katkaravut toimivat hyvin. Peukkua!
Tässä meidän sävellys /suomennos hollantilaisesta tomskukeitosta:
Kuumenna kattilassa tilkka oliiviölyä, kuullota siinä pari murskattua valkosipulinkynttä. Lisää 2 tölkkiä tomaattimurskaa, desi valkkaria ja noin 5dl kalalientä (1 kalaliemikuutio + 5dl kiehuvaa vettä). Anna porista 10 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon mascarpone (125g) ja mausta sulalla ja pippurilla. Kaada keitto lautasille ja nostele keiton joukkoon oman maun mukainen määrä sulatettuja katkarapuja ja tillinoksat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti