Ystävänpäiväpasta on tietenkin lihapullaspaghetti. Ai miksi? No tästä syystä:
Ja tuosta filminpätkästä se ajatus sitten lähti kattaukseen...
Tämä ruokalaji tietysti sopii myös muinakin päivinä nautittavaksi kuin vain ystävänpäivänä :)
Sapuska syntyi näin:
Sekoita kulhossa 400g jauhelihaa, 1 muna, 1/2dl korppujauhoja, 2 varrellista kevätsipulia pikottuna, 1/2dl tomaatti-ruokakermaa (Crème Bonjour). Mausta 1/2tl suolalla, 1rkl basilikalla ja rouskaisuilla pippuria. Anna taikinamössön vetäytyä 10-15min ennen kuin pyörittelet pieniä pullia. Laita sillä välin kasariin 1tlk tomaattimurskaa, 1 ja 1/2 dl tomaatti-ruokakermaa, 3dl vettä, lihaliemikuutio ja kiehauta. Lisää pullat porisevaan kasariin ja anna kiehua reilut 10 min. Suurusta kastike jos tarvis. Keitä lisukkeeksi spaghettia. Sekoita pasta ja kastike toisiinsa ja tarjoile.
Maukasta oli, resepti oli ensimmäistä kertaa käsittelyssä, seuraavalla kerralla hippasen rohkeammin mausteita ja tuoretta basilikaa, avot. Ruokajuomana oli Jiin uusin jenkkiläinen bongausviini, Villa San-Juliette, Petite Sirah Paso Robles 2008. Kun pullon avaa, ensimmäinen havainto on viinin lähes pikimusta väri korkkiin tarttuneena. Maku on täyteläinen, melko voimakas mutta silti pehmeä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana viinikiveä on todella paljon pullon pohjalla. Jiin punaviiniasteikolla tämä nousee terävimpään kärkeen. Viinin laadusta kertoo myös se, että jopa Nti Papu nautti sitä lasillisen verran :)
Ihana idea! Tän mä taidan toteuttaa yllätyksenä herralleni joku ilta. Kiitos ihanasta vinkistä. :)
VastaaPoistaOi, ole hyvä vain :)
VastaaPoista-Papu