maanantai 20. helmikuuta 2012

Kylässä: Iskän bravuuri


Helmikuun ruokahaaste lähetti Jiin pitkästä aikaa kotikonnuilleen nauttimaan pöydän antimista. Ja niinhän se loppupeleissä on, että kotiruoka on sitä kaikkein parasta. Tässä on siis se mitä Jii söisi viimeiseksi ateriakseen ja mielellään monta kertaa ennen sitä oikeaa viimeistä.

Annos on iskän kokkaama: Pippuriset häränsisäfilepihvit kermakastikkeessa, valkosipuliperunoita ja tuoretta parsaa. Tämä erilaisine kastikeversioineen on aina ruokatoiveena kotiväelle kun kyläilyaika koittaa. :)

Ohjeistukset seuraavaa viimestä ateriaa varten.


Valkosipuliperunat neljälle:
 Kuori ja viipaloi n. 6 perunaa, pilko 1 sipuli ja valkosipuli pieneksi ja lado ainekset voideltuun vuokaan. Kiehauta kattilassa 1dl kermaa ja 3dl maitoa, lisää puolikas lihaliemikuutio. Mausta ripauksella suolaa ja kaada liemi perunavuokaan. Nestettä pitäisi olla sen verran, että ylimmät potut juuri ja juuri peittyvät. Lisää tarvittaessa maitoa. Paista uunissa 200 astessa 1,5h, sekoita välillä.

Pihvit härän sisäfileestä ja kermakastike:
Pihvien marinadi:
Sekoita kulhossa 4rkl öljyä, 1tl suolaa, 1tl sinappia, 1tl hunajaa ja rouhittua pippuria. Voitele pihvit marinaadilla ja rouhaise vielä pippuria kummallekin puolen piffiä.
Kastike:
Laita kattilaan pari teelusikallista HP-soosia (sinisen etiketin versiota), sinappia, puolikas lihaliemikuutiota sekä pari ruokalusikallista mustapippurirouhetta. Kuumenna ja sekoita tahnaan 0,5 dl vettä ja 2 dl kermaa. Annetaan muhia hiljakseen. 


Paista pihvit kuumalla pannulla voi-pippuriseoksessa. Noin 2min per puoli. Nosta pannu pois liedeltä hetkeksi, lisää sitten kermakastike pannulle porisemaan. Saosta jauhovesiseoksella jos tarvis.

1 kommentti: