sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Ite tein: Puolukka-rosmariini ruisrieskat

Rieskat on jotenkin aina syksyn ja pimeiden ja masentavien iltojen juttu. Helposti ja nopsasti lämpimät iltapalaleivät pöytään, kun into ja jaksaminen on nollissa. Taikinaa voi varioda miten vain, ja suositella voin puolukoita ja rosmariinia ruisrieskaan laitettavaksi. Puolukasta on tullut muutenkin aika vakkarituote, on muuten mitä mainioin jauhelihapullataikinassa!


Puolukka-rosmariini ruisrieskat 6 kpl

2dl piimää
1rkl rypsiöljyä
2dl ruisjauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl suolaa
0,5dl puolukoita
pieni rosmarininoksa, vain lehdet, pilkottuna pienemmiksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada kulhoon piimä, öljy ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja anna taikin levätä vartti. Lisää puolukat ja rosmariininlehdet taikinaan. Jaa massa kuuteen kasaan leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele niistä n 10cm halkaisijaltaan olevat lätyskäiset. Käytä jauhoja apuna. Paista rieskoja noin 15 minuuttia, 225 asteisessa uunissa. Jos sinulla on jäänyt aamusta kaurapuuroa kattilan pohjalle, tai päivälliseltä vaikka juuresmuusia, sekoita ihmeessä ne taikinan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti