lauantai 6. elokuuta 2016

Ite tein: Lämmin vihannessalaatti

Tänä vuonna mökin pieni vihannesmaa sai puisia kauluksia ympärilleen, uutta multaa ja hei, ihan oikeita porkkanoita ja mukavan kokoinen kesäkurpitsakin on jo päätynyt ruokalautaselle! Kaupunkiparvekkeella tönöttää about kolmimetrinen tomaatti(puu), joka on tuottanut häkellyttävän määrän herkullisia ja makeita black cherry-kirsikkatomaatteja. Onni on oma pieni porkkana tai tomaatti! Mökkimaan salaatit rehoittavat, joten joka ruokailua ennen pitää käydä harvennustöissä lautanen kourassa. Kesällä ruokalun pitää olla helppoa, ykisnkertaista ja nopeasti valmistuvaa. Parikin kertaa tämä lämmin kasvissalaatti fetakastikkeella on toiminut helppona lounaana. Resepti tähän on älyttömän ykisnkertainen ja varioitavissa miten tykkää. Jos nälkä on suurempi, paista vaikka pari kanafilettä mukaan. Harventamaan siitä siis! Kasvimaata tai toripöytiä, sillä nyt nämä tuotteet ovat parhautta.


Lämmin vihannessalaatti (2:lle):

erilasia salaatinlehtiä, kirsikkatomaatteja (omia tottakai :))

Uuuniin/grilliin:
3 pientä (uutta)sipulia + varsia
4 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsaa
1-2 paprika
150g herkkusieniä

Öljy:
2rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynsi pieneksi hakattuna
2tl tuoretta timjamia (tai muuta yrttiä)
suolaa

Fetakermaviilikastike:
2dl kermaviiliä
2dl fetajuustoa kuutioituna / pieninä paloina
valkosipulinkynsi pieneksi hakattuna
pippuria myllystä

Sitruunamehua

Pilko kasvikset ja lado leivinpaperilla päällystetylle uunivuoalle. Sekoita öljyn ainekset pienessä kulhossa ja pyörittele öljy kasviksiin. Laita kasvikset uuniin, 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Tee sillä välin fetakastike ja kokoa salaatinlehdet jo valmiiksi ruokalautasille. Kaadaa valmiit kasvikset salaatinlehiten päälle, lisää tuoreita yrttejä tai esimerkiksi hienoksi hakattua sipulinvartta sekä fetakastiketta ja hautessasi pirskota päälle vielä sitruunamehua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti