keskiviikko 24. elokuuta 2016

Ite tein: Kesäkurpitsa-kantarellipasta

Ihka eka oma kesäkurpitsa ja metsästä ihan ite poimittuja kantarelleja, mitä teen? No pastan! Less is more. Valitse joku laadukas hyvä lempparispaghetti, ja tietysti kaato lempparivalkkaria lasiin. Tätä pastaa olenkin jo parikin kertaa toistanut, sillä sienikesä/syksy on ollut aikasta mahtava ja kantarellit melkein hyppivät itsestään koriin.



Kesäkurpitsa-kantarellipasta ( 2:lle)

2 hengen annos spaghettia tai muuta pastaa
1 pieni kesäkurpitsa
n. 500g kantarelleja (tai paistettuna n. 1,5-2dl)
1 sipuli varsineen
tuoretta rucolaa
pippuria
suolaa
laadukasta oliiviöljyä

Paista ensin pannulla kantarellit kokoon ja vesi pois. Lisää pieneksi pilkottu sipuli joukkoon pehmenemään.  Keitä samalla pasta. Lisää pannulle juustohöylällä viipaloidut kesäkurpitsapalat, ja anna kurpitsan pehmetä muutama minuutti. Nostele spaghetti pannulle, sekoita hyvin ja lisää loraus oliiviöljyä, pippuria ja suolaa ja sekoita. Nosta pasta ruokalautasille ja laita päälle vielä tuoretta rucolaa. Syö heti.


4 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä!

    Kaikki muut ovat hehkuttaneet valtavia kanttarelli- ja tattisaalita. Pari viikkoa sitten kävin metsässä, jossa pari vuotta sitten edellisenä hyvänä sienivuonna suorastaan kompastelin etenkin tatteihin, mutta löysin hyvin myös kanttarelleja. Nyt parin tunnin sieniretken saalis oli kourallinen kanttarelleja ja pari tattia... Täytyy siis ostaa kanttarellit!

    VastaaPoista
  2. On kyllä herkullisen näköinen pasta! Ja just sopiva tähän vuodenaikaan kun on saatavilla tuoreita kanttarelleja - tosin täällä Unkarissa ei toreilla pahemmin ole sieniä näkynyt, mutta kauppahallista kuulema löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kehoitan kokeilemaan jos sienisaalista löytyy. :)

      Poista